Afbeelding
Foto: Has Croonen

Grote wasjes, kleine wasjes

AFFERDEN – Bij Croonen Tankstations kun je voortaan tussen het tanken door een wasje draaien. Het tankstation beschikt vanaf heden over drie wasmachines die grote hoeveelheden was kunnen verwerken. 'Het heeft even geduurd voordat de wasmachines er kwamen te staan, maar uiteindelijk is het gelukt', vertelt eigenaar Has Croonen.

Door de aanvraag van een vergunning duurde alles langer dan voorzien. 'De wasmachines worden gezien als een zelfstandig gebouw, waardoor er een aparte vergunning moest komen. Dat heeft de nodige vertraging opgeleverd, maar inmiddels zijn de machines geïnstalleerd.' Het concept bestaat uit een wasmachine voor achttien kilo, een wasmachine voor acht kilo en een wasdroger voor 18 kilo. De was is binnen een half uur schoon en droog.

De eigenaar van het tankstation deed het idee op bij collega's: 'Anderhalf jaar geleden werden wij uitgenodigd door een collega die het concept al had. Toen dachten wij: dat willen wij ook.' De wasmachine werkt overigens op zowel munt- als briefgeld.