Streekderby DIO'30 tegen Beuningse Boys
Streekderby DIO'30 tegen Beuningse Boys Foto: Paul Eggenhuizen

DIO'30 ziet Beuningse Boys er met de winst vandoor gaan

DRUTEN - Op Dickensdag, afgelopen zondag, werd in Druten de streekderby DIO'30 - Beuningse Boys gespeeld. De wedstrijd stond, zoals altijd, bol van spanning, fanatisme en felheid. DIO'30 moest echter, na een goede eerste helft, de winst aan Beuningse Boys laten.

In de eerste helft was DIO'30 de betere ploeg. De thuisspelende ploeg kreeg de nodige kansen om op voorsprong te komen. Beuningen kreeg ook twee kansen, maar scoorde niet. Na ruim een half uur voetballen was het DIO'30 dat op voorsprong kwam. Fren Stevens wist Vincent van Hees in een goede positie aan te spelen, die de bal vervolgens in de hoek wist te schieten, 1-0. Voor rust kreeg Beuningen nog een goede mogelijkheid om te scoren, maar het schot van Jens Arnouts ging recht op de doelman af en zo bleef het 1-0 voor DIO'30.

Kanteling
In de tweede helft ging Beuningen feller spelen. De ploeg was vastbesloten om met een goed resultaat in Druten weg te gaan. DIO'30 ging, net als voor rust, door met aanvallen. Maar geleidelijk aan kantelde de wedstrijd. Beuningse Boys kwam meer aan aanvallen toe, en kwam op gelijke hoogte toen een vrije trap van Luc te Braake binnen viel. DIO'30 leek daarna weer op zoek te gaan naar de voorsprong, maar raakte de controle over de wedstrijd kwijt. Toch duurde het tot de 89e minuut voordat er weer gescoord werd.

Het waren de Beuningenaren die op een 1-2 voorsprong kwamen, toen Jens Arnouts op links goed doorkwam en, met een mooie pass, invaller Mick Verdonk in staat stelde de bal binnen te tikken. In de laatste speelminuten zette DIO'30 alles op alles om de gelijkmaker te maken, maar de goal viel wederom aan de andere kant. Het was Beuningen dat, na een corner van DIO'30, waarbij alles en iedereen naar voren was gelopen, door een goede counter de 1-3 maakte. Mustafa Demirel kon de bal in een leeg doel schieten. Niet veel later floot de scheidsrechter af en namen De Boys de punten mee naar huis. Volgende week staat er voor DIO'30 een inhaalwedstrijd tegen Spero op het programma. Bij winst is DIO'30 nog volop in de race voor de tweede periodetitel. De wedstrijd start in Elst om 14.00 uur.

Beuningse Boys speelt komende vrijdag 18 december een zaalwedstrijd tegen Brakkenstein 1.