Hux Sport biedt onder meer kickbokstrainingen en work-outs.
Hux Sport biedt onder meer kickbokstrainingen en work-outs. Foto: Hans Barten

Hux Sport slaat vleugels uit

BENEDEN-LEEUWEN - Theo en Hil de Jong hebben sinds enkele weken met hun Hux Sport een eigen accommodatie in Beneden-Leeuwen. Op de plaats waar ooit meubels in een showroom stonden, en daarna spijkerbroeken over de toonbank gingen, komen nu sporters van jong tot oud trainen. Ze doen er aan kickboksen of volgen weerbaarheidstrainingen.

Door Anton Janssen

Met de bovenverdieping van het pand aan de Korte Brouwersstraat 22 biedt Hux Sport een uitgelezen mogelijkheid om te sporten in een prettige sfeer, waarin sportiviteit, discipline en respect voor elkaar centraal staan. Voor de sportieve bezigheden zijn twee ruimtes beschikbaar, er is ook een verblijfsruimte waar begeleiders en bezoekers een tijdschrift kunnen lezen en van een kop koffie of thee genieten.

Vooruitgang
Theo en Hil over hun nieuwe situatie: 'We hebben een aantal jaren De Rosmolen als thuisbasis gehad. Dat gaf beperkingen. Zo moesten we telkens met matten sjouwen. Nu beschikken we permanent over de ruimtes, waardoor we meer uren hebben kunnen roosteren. In de zaal met de nieuwe bokszakken kunnen twintig sporters gelijktijdig met bokszaktrainingen aan de slag. In de naastliggende zaal kunnen dertig sporters trainen.'
De nieuwe omgeving is voor Hux Sport een flinke vooruitgang. De lessen worden niet meer op twee, maar op drie avonden vanaf half zeven én ook op zondagmorgen vanaf tien uur gegeven. De toeloop zit in de lift. Er is ruimte voor nieuwe sporters, ook bij vrije trainingen.

Horizon verbreden
Theo en Hil: 'Wij vinden: wat je doet, moet je goed doen. We willen vanuit de basis doorgroeien. Het voordeel van deze accommodatie is dat we met twee groepen tegelijk bezig kunnen zijn. Onze ruimtes zijn ook op andere dagdelen, ook incidenteel, beschikbaar. We willen vooruit en onze horizon verbreden met bijvoorbeeld fysio, meditatie, seniorengym en andere vechtsporten. De dempende vloer in beide zalen is daardoor zeer geschikt. Behoefte aan massage? Dat kan in de compleet ingerichte behandelkamer.'

'De nieuwe ruimte hebben we compleet in eigen beheer: we kunnen de activiteiten doen zoals we die voor ogen hebben. Hux Sport werkt met groepen voor basisniveau en gevorderden, en op dinsdagavond en zondagmorgen kan men vrij trainen. Door ons nieuwe stekkie kunnen we een breder pakket bieden. Deelnemers kunnen zich lekker in het zweet werken of meedoen aan groepslessen, in de vorm van work-outs. Vooral op de bokszakken is de workout-training populair. We spelen ook in op personal training voor belangstellenden, in die sessies geven we een op het individu gerichte invulling', aldus de twee.

Hux Sport is toegankelijk voor actievelingen van alle leeftijden. Meer informatie, zie www.huxsport.nl of via tel. 06-23 33 95 98.