Ben Vink. Foto: Sandra Klomp
Ben Vink. Foto: Sandra Klomp Foto: Sandra Klomp

Ben Vink vrijwilliger van het jaar

DEEST - Ben Vink (78) uit Deest is tijdens het sportgala van Gelderse sportverenigingen, samen met twee andere vrijwilligers, uitgeroepen tot beste vrijwilliger van het jaar. De prijs werd vorige week uitgereikt. 'Het was een schitterende avond, ik heb er echt ontzettend van genoten', aldus de winnaar.

Normaal gesproken staat Ben niet graag op de voorgrond, maar tijdens het sportgala ontkwam hij er niet aan. Al meer dan zestig jaar verricht hij vrijwilligerswerk. 'Ik ben begonnen als vrijwilliger bij de Beuningse Boys. Daarna ben ik van Beuningen verhuisd naar Winssen. Daar ben ik meer dan vijfentwintig jaar bestuurslid en jeugdtrainer geweest bij Roda '28.' Na Winssen volgde Deest, waar de 78-jarige vrijwilliger jeugdtrainer en vrijwilliger was bij SCD'33 en Tennis Deest.
Behalve vrijwilligerswerk verricht Ben nog meer activiteiten. 'Al meer dan 45 jaar ben ik jager. Eens per jaar organiseer ik samen met een groep jagers een wildbuffet.' Het buffet wordt ieder jaar gehouden voor een ander goed doel.
Ben is overigens ook nog mantelzorger voor zijn zus. Op zondagen is Ben te vinden op de voetbalvelden in Deest. Hij heeft er nooit over nagedacht waarom hij vrijwilliger is geworden. 'Sommige dingen moeten gewoon gebeuren. Je rolt er vanzelf in. Ik vind het hartstikke leuk om te doen.'