V.l.n.r.: Bram van Summeren, Wessel Boerakker, Paul van Leeuwen en Wouter Mulders. 'Werkpaard' Jacco Boerakker ontbreekt op de foto.
V.l.n.r.: Bram van Summeren, Wessel Boerakker, Paul van Leeuwen en Wouter Mulders. 'Werkpaard' Jacco Boerakker ontbreekt op de foto. Foto: Wessel Boerakker

Carnavalesk tintje bij voetbaltoernooi Maasbommel

MAASBOMMEL – Carnavalsvereniging De Bommelaers en voetbalvereniging DBV uit Maasbommel organiseren een bijzonder spektakel. Zij combineren voetbal met carnaval. Op zaterdag 19 december strijden vier carnavalsverenigingen om de Carnabal Alaafcup.

Bedenkers van de Carnabal Alaafcup zijn Bram van Summeren, Wouter Mulders, Paul van Leeuwen, Jacco Boerakker en Wessel Boerakker, leden van de activiteitencommissie van DBV. 'Onder carnavalsverenigingen heerst altijd een klein beetje strijd wie de leukste of beste is. We hebben toen bedacht dat de verenigingen het, in een sportieve onderlinge strijd, tegen elkaar opnemen, om uit te maken wie de beste voetballers zijn', vertelt Wessel Boerakker. De jongens legden het idee voor aan carnavalsvereniging De Bommelaers, die gelijk enthousiast reageerde.

De enthousiastelingen benaderden vervolgens de carnavalsverenigingen. Carnavalsverenigingen De Bommelaers en De Plèkkers gaven gehoor aan de oproep. Wessel kan wel een verklaring geven voor het feit dat er 'maar' twee teams van carnavalsverenigingen meedoen: 'Ik heb me laten vertellen dat verenigingen wél veel willen, maar er niet veel voor willen doen.' Maar dat hoeft de pret niet te drukken vinden de heren. 'We hadden als doelstelling dat er vier teams mee zouden doen, dus is het aangevuld met twee leuke carnavalsgroepen: 't Kum Hendig Goed en Doe Mar Normaal. Volgend jaar kunnen er misschien meer teams meedoen, want we willen wel gaan groeien en een jaarlijks evenement worden. Daarnaast verwachten we wel dat er veel supporters de teams komen aanmoedigen.'

Aankleding
Aanstaande zaterdag ligt op het sportcomplex van DBV in Maasbommel de rode loper uit voor de spelers. Om 16.45 uur starten de eerste wedstrijden. Het is een zeven tegen zeven toernooi, waarbij wordt gespeeld om een wisseltrofee. Aan de aankleding is ook gedacht: 'Gedurende de wedstrijden klinkt er feestmuziek door de speakers, en wanneer er gescoord wordt door een speler zal er een leuke anekdote verteld worden', aldus Boerakker. Verder hangen er beroemde voetbaluitspraken van onder andere Johan Cruijff op het complex.

Het toernooi wordt afgesloten met een traditionele derde helft, die om 20.00 uur start. Feestdj Joey en Mc Durpsgek zorgen voor de muziek. Mc Durpsgek geeft deze avond vier keer een privé après ski-party naast het clubhuis van DBV. Feestgangers kunnen zich hiervoor opgeven.

Het vijftal sluit af: 'Het toernooi en het feest zijn voor iedereen die plezier wil hebben. Ook de carnavalsverenigingen die niet meedoen aan het toernooi zijn van harte welkom.' De entree is gratis.