Siem Jans in actie tegen Eldenia, afgelopen zondag.
Siem Jans in actie tegen Eldenia, afgelopen zondag. Foto: Twan van der Zandt

Derby DIO'30 - Beuningse Boys

DRUTEN - DIO'30 en Beuningse Boys zijn de enige Maas en Waalse clubs in de derde klasse. Ze ontmoeten elkaar zondag. Beide elftallen willen hun positie verbeteren, een mooi uitgangspunt voor een interessante derby. Een vooruitblik:

Door Anton Janssen

Eus Marijnissen is aan zijn derde en laatste seizoen bij DIO bezig. De trainer: "Ik richt me nu op de twee belangrijke wedstrijden vóór de winterstop. Eerst thuis tegen Beuningse Boys en een week later inhalen bij Spero in Elst, dat de eerste periode won."
Over de resultaten is de Brabander duidelijk: "We zijn de laatste tijd goed bezig, maar doen onszelf tekort. Het elftal toont inzet, het positiespel is goed. Dat levert kansen op, het afmaken kan beter. De verschillen in deze klasse zijn klein. Ik verwacht dat DIO boven komt drijven."

Promotie
Marijnissen: "De resultaten kunnen beter. We staan in de middenmoot, maar er is nog veel te halen. De clubs op de eerste zeven plaatsen doen mee om promotie. Ook DIO heeft volop kans zich in die strijd te mengen. Wanneer we van Beuningse Boys winnen, is van alles mogelijk."
Aanvoerder Siem Jans (28) wijst op de goede serie waaraan DIO, na een zwakke competitiestart, bezig is: "We zijn zes wedstrijden zonder nederlaag. We volgen een andere speelwijze. Het spel loopt nu beter. We gaan de goede kant op, maar missen teveel kansen. De komende derby wordt een bijzondere wedstrijd waarin fanatiek wordt gespeeld. Het komt aan op strijd. Ik ben hoopvol: we hebben de goede vorm te pakken."

Op sportpark De Hutgraaf in Beuningen is Daniël Wooninck (33) aan zijn eerste jaar als trainer van de selectie bezig. Wooninck speelde zelf in de hoofdmacht van de Boys en promoveerde met de groep in 2007 naar de tweede klasse. De fanatieke Daniël is al negen jaar trainer, altijd bij de Boys. Vorig seizoen was hij assistent van Cor Perlee. Nu heeft hij het eerste onder zijn hoede. Wooninck: "De nieuwe situatie bevalt me goed. Ik heb een prima klik met de brede selectie. De resultaten zijn goed. De Boys spelen, na enkele mindere seizoenen, nu aan de andere kant van de ranglijst. Directe handhaving blijft ons doel. Volgend seizoen willen we meedoen in de top."
Aanvoerder Tim van Bon (30) van de Boys: "We hebben de stijgende lijn te pakken, en slagen er ook in mindere wedstrijden in om punten te halen. Onze groep is vrij jong, dan zijn de resultaten soms wisselvallig. Uit, naar Druten, wordt een belangrijke wedstrijd. Ik ben verbaasd over hun klassering. Ik had meer van DIO verwacht."

Wooninck besluit tot slot: "DIO is voor ons altijd lastig. Vorig seizoen verloren we twee keer. Het wordt een moeilijk potje, maar we kunnen vrijuit en ontspannen spelen. De Boys zullen hun best doen." De streekderby tussen DIO'30 en Beuningse Boys begint om half drie op sportpark De Gelenberg.