Mart Smeets.
Mart Smeets. Foto: Giro Maas en Waal

Dansen en netwerken tijdens Giro d'Italia

APPELTERN - Maas en Waal kleurt zaterdag 7 mei 2016 roze, tijdens de Giro d'Italia. De Giro, ook wel de Ronde van Italië genoemd, is een meerdaagse wielerwedstrijd in en rond Italië. De Ronde van Italië duurt drieëntwintig dagen en bestaat uit eenentwintig etappes, inclusief drie rustdagen. De Giro d'Italia van 2016 start op vrijdag 6 mei in Nederland en gaat een dag later door Maas en Waal, door de plaatsen Beneden-Leeuwen, Appeltern, Hernen en Batenburg.

Om het Land van Maas en Waal tijdens het wielerspektakel goed op de kaart te zetten is Giro Maas en Waal in het leven geroepen. Giro Maas en Waal heeft inmiddels een aantal grote namen aan zich weten te binden, zoals presentator Mart Smeets en voormalig beroepswielrenner Johan van der Velde. Er staan diverse evenementen op het programma.

De nacht van de Giro
Op vrijdagavond 6 mei, voorafgaand aan de dag dat de Giro d' Italia door het Land van Maas en Waal zal denderen, organiseert Moeke Mooren de Nacht van de Giro. Tijdens dit evenement zal de interactieve band Giro & The Italians optreden. Deze band zal, rijdend op een hypermodern podium, alle SMS-verzoekjes van bezoekers spelen. De verzoekjes worden live naar mega grote iPhones gestuurd. Er vindt deze avond ook een speciaal gastoptreden plaats van Gino Politi. De nacht van de Giro duurt van 20.30 tot 1.30 uur. Kaarten kosten 10 euro per persoon. De voorverkoop start eind januari.

Netwerkevenement
Zaterdag 7 mei 2016 organiseert Moeke Mooren, samen met Ondernemend Maas en Waal en Dobbelsteen Entertainment, een sportief netwerkevenement tijdens deze unieke wielrenmiddag. Het netwerkevenement is speciaal voor ondernemers en bedrijven en duurt van 12.00 tot 16.30 uur. Er staat de bezoekers een spectaculair programma te wachten, met onder andere gastspreker Mart Smeets en bezichtiging van de renners van de Giro d'Italia op speciale VIP-plekken langs de route. Het Feestteam zorgt voor een feestelijke afsluiting van de middag. Kaarten kosten 75 euro en zijn te reserveren via info@moekemooren.nl. Let op, er zijn slechts 300 plaatsen beschikbaar voor deze netwerkmiddag. Meer informatie over de netwerkmiddag via Joep van Gruijthuijsen, tel. 0487-541872.

Kijk voor meer informatie en aankondiging van meerdere evenementen rondom de Giro op facebook.com/giromaasenwaal.