Foto: Hans Barten
Foto: Hans Barten Foto: Hans Barten

Historische informatie in boek 'IkZie'

DRUTEN – De Historische Vereniging 'Tweestromenland' beleeft vrijdagmiddag 11 december een feestelijk moment. Dan wordt een herziene uitgave van 'IkZie' gepresenteerd, een boek vol historische informatie over de gemeente Druten.

Dit boek is ontstaan uit een samenwerking van de gemeente Druten met de Historische Vereniging 'Tweestromenland' en de provincie. Er bestond al een losbladig systeem voor scholen en bibliotheken, maar met deze nieuwe uitgave is nu een kleiner en handzamer exemplaar beschikbaar, aan de hand waarvan men het culturele erfgoed van de gemeente Druten kan bewonderen. Het boek wordt uitgegeven in de Tweestromenlandreeks van de Historische Vereniging, met nummer 41. Dankzij een subsidie van de provincie Gelderland konden ook QR-codes worden geplaatst bij een aantal werken.

Gewapend met dit boek en een smartphone komt men alles te weten over de monumenten in de gemeente Druten. In het boek zijn ook aanpassingen meegenomen, zoals de restauratie van boerderij Pas 6 in Afferden, die volgens Henk van Elk, een van de auteurs van het boek, recent is omgetoverd tot een monumentaal pareltje. Henk van Elk schreef dit boek samen met Piet van de Geer. De fotografie is van Hans Barten en Herman Driessen tekende voor de logistieke activiteiten.
Komende vrijdag overhandigt burgemeester Luciën van Riswijk een exemplaar aan de monumentenhouders van alle dorpen. Zij zullen ook als afhaalpunt van de boeken fungeren. Daarnaast is deze nieuwe uitgave vanaf volgende week maandag ook verkrijgbaar in de plaatselijke boekhandel.