2Bzar opent binnenkort haar deuren op de Markt.
2Bzar opent binnenkort haar deuren op de Markt. Foto: Hein van Houten

Centrum Druten zit weer in de lift

DRUTEN - In de Drutense gemeenteraad bleken maar weinig partijen echt enthousiast over de winkelvisie van de gezamenlijke Dorpslijsten. Dat er buiten het centrum nog winkels gerealiseerd zouden kunnen worden, zien huidige centrum-zakenlui, deOndernemers Vereniging Druten (OVD) en de andere politieke groepering in de raad niet zo zitten. "Er staat al heel wat leeg" is een veel gehoord argument. Liever ziet men dat de politiek zich focust op het centrum.

Door Piet Zeeuwen

We maken een rondwandeling met wethouder Sjef van Elk: Hogestraat, Markt, Kattenburg. Als je echt kritisch kijkt geeft dat een beetje een dubbel gevoel. Er zijn mooie (ver)nieuwde zaken, maar er is inderdaad ook flinke leegstand. In de Hogestraat: Seven Women, Schoenenreus en het mooie nieuwe pand naast de nieuwe Zonnestudio. Broeklynn gaat sluiten en ook boekhandel Maas en Waal stopt ermee. In winkelgalerij de Molenpassage staat ook al tijden een winkel leeg. En op de Kattenburg (richting van Coothstraat) werd de Hoorwinkel van Boxtel tijden lang geflankeerd door twee leegstaande winkelpanden. En van het uitzicht op de overbuurman word je ook niet echt vrolijk. Bij de Gouden Leeuw links de Kattenburg op (richting Heersweg) vind je met name op het einde, net voor Nezzo, ook nog enkele lege panden.

Ondanks de leegstand haalde het Drutense centrum in een winkelrubriek in de Gelderlander drie tasjes, wat zo veel betekent dat je er helemaal te gek kunt shoppen. De wethouder is daar verheugd over. Natuurlijk baart de leegstand hem zorgen, maar hij is en blijft optimistisch. Samen met de bedrijvencontactfunctionaris Manoeska Berken bezocht hij enkele nieuwe en vernieuwde zaken, zoals bijvoorbeeld Four Fashion, Grieks afhaalrestaurant, Univé, SNS-bank en Trekpleister.

Van Elk is ervan overtuigd dat op niet al te lange termijn de leegstand zal worden opgeheven, ook omdat de economie flink aantrekt. Op korte termijn nemen een drietal ondernemers hun intrek in een van de leegstaande panden in het centrum. En met twee grote investeringen voor de toekomst: overal vrij parkeren en een fraai gerenoveerd Marktplein, zal 't dan helemaal de moeite waard zijn om in Druten te (blijven) winkelen.