De Wijchense stoffeerderij bestaat 50 jaar.
De Wijchense stoffeerderij bestaat 50 jaar. Foto: Harpa

Moderne stoffeerderij maakt een groeispurt door

Harpa viert een halve eeuw Wijchense bedrijvigheid

WIJCHEN - Stoffeerderij Harpa bestaat 50 jaar en markeert een halve eeuw Maas en Waalse bedrijvigheid. De moderne en veelzijdige stoffeerderij bevindt zich aan de Edisonstraat 9 in Wijchen. Patrick (45) en Ralph (43) van Haren maken er, onder goedkeurend en toeziend oog van hun vader en bedrijfsoprichter Jack (74), naam met het stofferen van diverse meubelen/elementen.

De familie Van Haren vestigde een reputatie als ambachtelijke stoffeerders van particuliere meubelen en als projectstoffeerders. Ook zakelijke interieurs worden door Harpa geproduceerd op maat. De meubelen en elementen vinden in heel Nederland aftrek.

Geschiedenis
Hoewel de Wijchense stoffeerderij haar vijftigjarig jubileum viert, gaat de geschiedenis van het stofferen eigenlijk nog verder terug dan 50 jaar. De opa van Ralph en Patrick had een groentezaak aan de Zesweg, niet ver van de huidige vestigingsplaats van Harpa. Jack bekleedde in die tijd zijn eerste stoelen in een schuurtje van zijn schoonouders in Oss. Een hobby waar hij snel daarna zijn beroep van maakte. Jack hield zich in die jaren vooral bezig met meubels maken, onder andere onder de naam 'Woninginrichting Jack van Haren'. Later pakte hij zijn oude hobby weer op en ging weer stofferen.

Familiebedrijf
Zoons Patrick en Ralph maakten hun opwachting. Zij voorzagen het bedrijf van hun vader, dat inmiddels Harpa was gaan heten, andermaal van een forse groei-impuls. Hun assortiment breidt zich nog steeds uit. Onlangs zijn houten tuinbanken en meubels, eventueel met kussens, aan het productaanbod toegevoegd. De klantenkring van Harpa bestaat uit zowel bedrijven als particulieren en strekt zich inmiddels uit tot ver buiten de Maas en Waalse grenzen.
Harpa stoffeert meubels, banken, stoelen, boten en caravans. Het bedrijf begeleidt het hele proces. Van verkoop, tot productie en bezorging. Bij deze moderne stoffeerderij wordt er nog ouderwets geluisterd naar de wensen van de klant. Voor alles is een oplossing.
Meer weten? Kijk op www.harpa.eu. Voorbeelden van recente projecten zijn te vinden op facebook.com/harpawijchen.