Afbeelding
Foto: LaLa-Ladies

LaLa-Ladies maken cd voor goed doel

DRUTEN - Maas en Waal is een zangduo rijker, de LaLa-Ladies. Frenchi Leegstraten en Hildegard Kruisbergen zingen Nederlandstalige feest- en carnavalsnummers. Twee zelfgeschreven nummers werden onlangs op cd uitgebracht. Een deel van de opbrengst van de cd komt ten goede aan de stichting Tubereuze Sclerosis.

Tubereuze Sclerosis (TS) is een erfelijke ziekte, die gepaard kan gaan met afwijkingen van de huid, de hersenen, de nieren en andere organen. In Nederland zijn er ongeveer 2.000 patiënten met TS. Eén van hen is Britt, het nichtje van Frenchi. Veel patiënten lopen geestelijk achter, omdat de goedaardige tumoren ook op de hersenen voorkomen. Hierdoor hebben ze vaak epilepsie, slechte motoriek en kunnen ze niet lezen en schrijven. Door haar ziekte woont Britt inmiddels niet meer bij haar ouders in Druten, maar in een woongroep in Nijmegen.
De cd kost 5 euro en is verkrijgbaar bij Friture van Kol in Puiflijk, telefonisch bij Frenchi (tel. 06-25 47 59 51) of bij Hildegard (tel. 06-53 75 73 22) of per mail via lalaladies2@gmail.com.