Kim Straatman.
Kim Straatman. Foto: Linda Straatman

Drutense Kim maakt Sinterklaas cd

DRUTEN - De achtjarige Kim Straatman uit Druten heeft een Sinterklaas cd opgenomen. Dat deed ze samen met haar vader. De cd 'Zie ginds...' ligt inmiddels in de winkels en de opbrengst gaat naar een goed doel.

Kim kwam op het idee om een cd op te nemen doordat vader Pieter een eigen muziek- en audiobedrijf heeft. Kim is gek op muziek en haar vader heeft haar gevraagd of ze een cd met kinderliedjes wilde maken. Dat wilde ze graag, maar het kwam er iedere keer niet van, tot vorige maand.

Omdat het Sinterklaasfeest voor de deur stond, besloten Kim en haar vader om een Sinterklaas cd op te nemen. Vader Pieter heeft zijn dochter professioneel gecoacht bij het inzingen van de vijftien bekende Sinterklaas-liedjes die op de cd staan.
Goed doel
Kim en haar ouders vonden het een mooi idee om in deze tijd van het jaar, waarin het draait om gezellig samenzijn en cadeautjes geven en krijgen, ook iets te doen voor gezinnen voor wie dat minder vanzelfsprekend is. Daarom hebben ze besloten om de opbrengst van de cd te doneren aan stichting Kinderen van de Voedselbank. Zodat kinderen die in armoede leven ook cadeautjes kunnen krijgen.

De liedjes zijn akoestisch begeleid en brengt de authentieke Sinterklaas-sfeer in ieder huis. Naast de cd met liedjes, is er ook nog een karaoke cd, zodat iedereen zelf mee kan zingen. 'Zie Ginds...' is te koop via iTunes, maar ook bij onder andere Texaco in Beneden-Leeuwen, Blokker, Bruna en Boekhandel Maas en Waal in Druten en via info@rhyske.nl.