Foto: Bert de Haas
Foto: Bert de Haas Foto: Bert de Haas

Ruim 1.600 jonge judoka's in Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Op basisscholen in Maas en Waal is er op dit moment een grootschalig project judo gaande. In de periode van oktober tot en met december worden er op negentien scholen judoclinics gegeven. Ruim 1.600 jonge kinderen maken op die manier kennis met stoei- en judovormen. De clinics zijn ook bedoeld voor leerlingen uit het speciaal en zmlk-onderwijs.

De deelnemers krijgen een echt judopak aan en er is ook een echte tatami (judomat). Op deze manier voelen de kinderen zich echte judoka's. Het project wordt georganiseerd vanuit het platform Actief Maas en Waal, in samenwerking met de scholen en judoverenigingen Tora en Sho Shin.

Voor de volgende scholen staan er nog clinics op het programma: St. Victorschool (26 november), De Tweestroom (1 december) en De Appelhof (14 december). Kinderen die enthousiast zijn geworden na de judoclinics kunnen verder kennis maken met de judosport bij judovereniging Tora uit Boven-Leeuwen en Judo Sho Shin uit Druten. De kinderen van de groepen 3 en 4 kunnen hierbij ook nog eens gebruik maken van hun Snuffelsportpas.

Foto: Bert de Haas