Foto: Tim Janssen
Foto: Tim Janssen Foto: Tim Janssen

Frans d'n Urste komend jaar aan het roer in 't Veergat

WAMEL - In een bomvol Vrijetijdscentrum in Wamel werd zaterdagavond de nieuwe Prins Carnaval van 't Veergat onthuld. Dit gebeurde tijdens het Schlagerfestival. Om exact 23.11 uur kwam Prins Frans d'n Urste tevoorschijn uit de black box van De Oude Gierpont.

In het dagelijks leven heet hij Frans van Echteld en woont hij in de Wamelse polder, samen met zijn vrouw Cindy en dochters Fleur en Anouk. In het dagelijks leven werkt hij bij zijn melkveebedrijf. Frans is actief als secretaris bij de Wamelse FD en vertegenwoordiger van de agrarische belangenvereniging ZLTO.

Als de winter zijn intrede doet, is Frans, samen met broer Harrie, in touw als ijsmeester op de visput, om de Wamelse inwoners ijsplezier te bezorgen.
Prins Frans d'n Urste wordt in zijn functie bijgestaan door adjudant Piet van Zwolgen. De leus van Frans: 'Ge môt hooien als de zon schijnt, en schik maken als ge de kans krijgt!'
De prins zet nu de koers richting de pronkzitting op zaterdag 16 januari.

Schlagerfestival
Natuurlijk was er deze avond ook de strijd om de winnende Schlager 2015. De eerste prijs ging dit jaar naar Bootsportvereniging 't Wamelskwartiertje.