Afbeelding
Foto: Harry Levelink

Onderscheiding Gerard Vissers

DEEST - Gerard Vissers is afgelopen zaterdag in de kerk van O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Deest onderscheiden. Gerard is al vijfentwintig jaar lid van het parochieel zangkoor. Samen met zijn vrouw Marjan kwam hij in 1988 in Deest wonen en twee jaar later werd hij door buurman Hans van Gelder meegetroond naar het parochieel zangkoor. Naast het zangkoor in Deest is Gerard ook lid van KGZ Orpheus uit Druten. Pastor van Balveren roemde hem voor zijn inzet.

Expositie Altforst

ALTFORST - In De Uithof in Altforst worden op 22 november tussen 13.00 en 17.00 uur historische beelden van Altforst getoond. Altforst is het kleinste dorp binnen de gemeente West Maas en Waal en kent een lange historie. Het dorp bestaat officieel 879 jaar, maar uit opgravingen is gebleken dat er in de Romeinse tijd al gewoond werd op de ´heuvels´ in het rivierengebied. Er zijn zelfs vondsten gedaan uit de ijzertijd.
In 2012 is een werkgroep gestart met het in kaart brengen van de historie van het dorp. In De Uithof is doorlopend historische informatie beschikbaar. De werkgroep komt graag in contact met mensen die historisch materiaal hebben om het beeld van het verleden nog verder aan te vullen. Met de oudste inwoners van Altforst zijn interviews gedaan. De resultaten hiervan worden later uitgewerkt en gepresenteerd. Kijk voor meer informatie op www.altforst.info.

Startviering
Advent

WOEZIK - De Paschaliskerk in Woezik viert vrijdag 27 november de start van de Advent. De dienst is voor alle parochianen van de twaalf Apostelen Parochie en begint om 19.00 uur. Thema is 'hoop en verwachting'.