DIO'30 tegen Echteld.
DIO'30 tegen Echteld. Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 wint van Echteld

DRUTEN - DIO'30 heeft na de winst van vorige week tegen Fortissimo ook gewonnen van Echteld. Na een spannende wedstrijd wist DIO'30 in de slotfase ruime afstand te nemen, wat de eerste thuisoverwinning van dit seizoen betekende.

DIO'30 mocht in het begin van de wedstrijd al meteen een aantal corners nemen. Echteld probeerde een aantal maal van afstand te scoren, maar aan beide kanten leverde de doelpogingen geen gevaar op. Na ruim een half uur spelen, kwam DIO'30 op voorsprong. In het restant van de eerste helft gebeurde er weinig meer, op een paar kleine irritaties over en weer na.

In de tweede helft ging Echteld wat feller van start, maar op een vrije trap na, die ruim naast ging, was het niet gevaarlijk. DIO'30 wist het initiatief weer over te nemen van Echteld en was voetballend de betere ploeg. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiƫle speeltijd kwam DIO'30 op de bevrijdende 2-0. Echteld wist verder geen weerstand meer te bieden, waardoor DIO'30 nog twee maal wist te scoren. De eindstand werd 4-0. Met deze tweede overwinning op rij is DIO'30 teruggekeerd in de middenmoot. Volgende week zondag gaat DIO'30 op bezoek bij Spero. De wedstrijd in Elst begint om 14.00 uur.