Gerard v. Kruijsbergen (l), Damian v.Lieverloo (m) en Harry Mulder (r).
Gerard v. Kruijsbergen (l), Damian v.Lieverloo (m) en Harry Mulder (r). Foto: Harry Mulder

In actie voor Serious Request

OSS/BOVEN-LEEUWEN - Het was een tijdje geleden dat ze elkaar gezien hadden, maar Gerard van Kruijsbergen uit Oss wist zijn oude schoolmeester Harry Mulder te vinden toen hij verpakkingen zocht voor de actie Serious Request. Harry Mulder doneerde gebaksdozen voor de cupcake-actie van Gerard.

Gerard van Kruijsbergen, die sinds twee jaar in Oss woont, is actief als vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis Afdeling Oss e.o. Hij zorgt daar voor evenementenhulpverlening, het magazijn en de jeugdafdeling. Elk jaar doet de jeugdafdeling mee met de actie Serious Request van NPO 3FM. Om dit jaar geld in te zamelen heeft Gerard diverse acties bedacht, waaronder cupcakes bakken en verkopen. Gerard wilde deze cupcakes op een leuke manier presenteren en zocht daarom nog verpakkingen. In 1955 kreeg op de Ewaldenschool in Druten les van 'meester Harry'. Doordat hij zich nog kon herinneren dat meester Harry naast leraar ook (mede)directeur van Mupla Verpakkingen uit Beneden-Leeuwen was, besloot Gerard contact op te nemen met het bedrijf. 'Meester Harry kende mij nog en wilde ons graag helpen. Zo kregen we diverse gebaksdozen om de cupcakes in te presenteren', aldus Kruijsbergen.
Op 14 november is bij het Rode Kruis gebouw in de Kromstraat 45 in Oss een 'Serious Markt'. Er worden serieuze, goede, nog bruikbare spullen verkocht. Ook valkerij Dirondy uit Boven-Leeuwen is aanwezig. Men kan tegen een klein bedrag op de foto met een prachtige uil. Meer info: www.jeugdrodekruisossinactie.radiodelta.nl.