Foto: Paul Eggenhuizen
Foto: Paul Eggenhuizen Foto: Paul Eggenhuizen

Prins Jos den 1ste bij De Plekkers

BEUNINGEN - De Beuningse carnavalsvereniging de Plekkers heeft afgelopen weekend, als één van de eersten in de regio, de nieuwe carnavalsprins bekend gemaakt. Jos Hermsen gaat het komend carnavalsjaar door het leven als Prins Jos den 1ste van Eikelenburg. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn adjudant Kees Broekman en de pages Veerle Swartjes en Saskia Litjes. Jos is werkzaam in de uitvaartbranche, getrouwd met Tilly en vader van Lennart en Leroy. Jos is als vrijwilliger in Beuningen geen onbekende. Met zijn carnavalsleus 'Met Prins Jos voorop, wordt deze carnaval helemaal top!' zal hij de Beuningse carnavalsvierders het goede voorbeeld geven. Henk en Diny Denissen zijn het nieuwe boerenbruidspaar van De Plekkers. Zij worden dinsdag 9 februari 2016 met elkaar in de onecht verbonden.

Pronkzitting Roefelbus

BOVEN-LEEUWEN - Er gaan diverse namen door het dorp, als het om de nieuwe prins van het Roefelrijk gaat. Maar het geduld van de Boven-Leeuwense carnavalsvierders wordt op de proef gesteld. Pas tijdens de pronkzitting op zaterdag 9 januari 2016 wordt bekend gemaakt wie zich de nieuwe prins mag noemen. Deze avond treden Prins Theo D'n Urste en adjudant Hemmie af. De kaartverkoop voor de pronkzitting start op donderdag 17 december om 20.00 uur in D'n Dulper. Carnavalsvereniging De Roefelbus is voor de komende pronkzitting op zoek naar artiesten en acts uit eigen dorp. Aanmelden kan tot 1 december via pronkzitting@deroefelbus.nl of telefonisch bij Hemmie van Elk, tel. 06-81 70 03 90. Er wordt op dit moment al volop gewerkt aan de Roefelkrant 2015. Voor de krant is de vereniging op zoek naar wist-u-datjes, moppen en foto's. Ideeën kunnen gemaild worden naar info@deroefelbus.nl.

Jeugdprins
verkiezing

DRUTEN - In Active Partyworld in Druten is vrijdag 13 november om 19.30 uur de verkiezing van de jeugdprins(es) van De Blauwe Bok. Middels battles wordt er uitgemaakt wie de jeugdige opperheerser/-ster wordt. Er zijn deze avond ook diverse optredens. Zaterdag 14 november wordt bij Active Partyworld de nieuwe prins van De Blauwe Bok bekendgemaakt.