De nieuwe MFA De Rosmolen is opgeleverd en klaar om officieel geopend te worden.
De nieuwe MFA De Rosmolen is opgeleverd en klaar om officieel geopend te worden. Foto: Hans Barten

Feestelijk openingsweekend MFA De Rosmolen

BENEDEN-LEEUWEN - In april 2014 ging, na vele jaren en evenzovele plannen, eindelijk de eerste paal de grond in van de nieuwe MFA De Rosmolen. Halverwege dat jaar werd het hoogste punt al bereikt en aan het eind van 2014 werd de sporthal in gebruik genomen. De sloop van de oude sporthal volgde begin dit jaar en afgelopen week vond de oplevering al plaats. De brasserie, de bibliotheek, de toneelzaal, de vergaderzalen en overige ruimtes zijn inmiddels hypermodern ingericht.

Op vrijdag 20 november zal de openingshandeling worden verricht, door onthulling van de laatste steen. Dit gebeurt in het bijzijn van gedeputeerde Jan Markink, burgemeester en wethouders van de gemeente West Maas en Waal, een afgevaardigde van het Oranjefonds, het bestuur van de stichting Sport & Recreatie, het beheerdersechtpaar van Brasserie De Rosmolen en verdere genodigden. Hierna kan MFA De Rosmolen officieel in gebruik worden genomen. Op zaterdag 21 november krijgen genodigden, waaronder buurtgenoten, een rondleiding door het complex, onder het genot van een hapje en een drankje.

Henk Janssen is namens de beheersstichting Sport & Recreatie verantwoordelijk voor de organisatie van het openingsweekend. Hij vertelt: 'Zondag 22 november staat de nieuwe MFA De Rosmolen in het teken van alle gebruikers. Bijna elke vereniging die in de toekomst gebruik gaat maken van dit complex verzorgt op deze dag demonstraties. Op het gebied van sport zullen de verschillende verenigingen een continue programma in de sporthal verzorgen. In de toneelzaal laten onder andere het koor Trug in de Tèd, de slagwerkgroep Koning Willem III en Opleidingsorkest Nootuitgang van zich horen. Ik vind het erg jammer dat enkele verenigingen hebben laten weten door onderbezetting geen deel te kunnen uitmaken van deze Open Dag', aldus Janssen.
Residentie
Carnavalsvereniging de Braoiers neemt ook zijn intrek in De Rosmolen, die daarmee als de nieuwe residentie zal worden aangemerkt. Het beeld van pastoor Jans, oprichter van verschillende Leeuwense verenigingen, waaronder de carnavalsvereniging, zal die middag dan ook op plechtige wijze worden geïnstalleerd.

Open Dag
De Open Dag op zondag 22 november is voor iedereen toegankelijk, de entree is vrij. Op deze dag is het mogelijk om alle ruimtes te bekijken. Speciaal voor deze gelegenheid is ook de bibliotheek op de eerste verdieping geopend.