Keuzedoolhof eigenzinnig

Za. 14 en zo. 15 november

Activiteit:        Kunst        
Locatie:        Winselingseweg
        41 (via Latenstein         weg), Nijmegen        
Tijd:        12.00 tot 17.00 uur

In De Vasim in Nijmegen wordt de Nationale kunstweek gehouden. Bezoekers kunnen een interactief keuzedoolhof bewandelen, waarbij de zintuigen centraal staan. De entree is gratis. Voor meer informatie: www.devasim.nl.

Koor
Nonjana

Zondag 15 november

Activiteit:        Optreden
Locatie:        D'n Dulper,
        Boven-Leeuwen
Tijd:        11.00 tot 12.00 uur

Warme klanken, wereldmuziek en een muzikale explosie, dat zijn de ingrediƫnten waar amusementskoor Nonjana voor staat. De entree voor dit optreden bedraagt 5 euro en komt ten goede aan de ALS-stichting.

Mijn moeder danst de salsa

Zondag 15 november

Activiteit:        Voorstelling
Locatie:        Agora theater,
        Druten
Tijd:        20.30 uur

Een muzikaal, herkenbaar en humoristisch reisverhaal van een moeder en dochter in Cuba met diverse gebeurtenissen. Een dochter van dertig reageert immers heel anders op indrukken van een land dan een moeder van zestig. Kaarten kosten 17 euro en zijn te koop via www.agoratheater.nl of aan de zaal.

Mr. Turner

Dinsdag 17 november

Activiteit:        Filmhuisfilm
Locatie:        D'n Bogerd,
        Druten
Tijd:        20.00 uur

Het levensverhaal van de man achter de meest beroemde landschapsschilderijen en zeezichten van de 18e eeuw, William Turner. Een schilder die zich ooit, bij storm, aan de mast van een schip liet vastbinden om de overweldigende sensatie van de natuur in beeld te kunnen brengen. Hij wordt gevolgd vanaf zijn beginnende succes tot zijn tragische dood in 1851. Entree bedraagt 7,50 euro, 6 euro voor Vrienden van het filmhuis.

Vogel voederhulp

Woensdag 18 november

Activiteit:        Knutselen
Locatie:        Het Dijkmagazijn,
        Beuningen
Tijd:        14.00 tot 15.30 uur

Voor kinderen die in de herfst graag vogels helpen, houdt Het Dijkmagazijn een knutselmiddag. Er wordt deze middag een voederhanger gemaakt. De activiteit is bedoeld voor kinderen van zeven tot dertien jaar. Kosten bedragen 2,50 euro inclusief materialen en drankje. Voor meer informatie en reserveren: www.hetdijkmagazijn.nl.