De winnende foto van Tonnie van Rhijn
De winnende foto van Tonnie van Rhijn Foto: De winnende foto van Tonnie van Rhijn

Tonnie van Rhijn maakt winnende foto

DRUTEN – Tonnie van Rhijn uit Dreumel is de winnaar van de Kunstprijs Maas en Waal Fotografie 2015. De prijs werd woensdag 28 oktober uitgereikt in d'n Bogerd in Druten.

De wedstrijd was, met twee keer zoveel inzendingen als vorig jaar, een groot succes. Het thema waaraan de foto's dit jaar moesten voldoen was 'Stilte'. Organisator Contrast Fotoclub Maas en Waal ontving veertig inzendingen. Met de wedstrijd wil de club fotografie als creatieve kunstuiting in het land van Maas en Waal bevorderen.
In d'n Bogerd waren vanaf 12 september alle foto's geëxposeerd. Bezoekers konden een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Deze prijs kwam in handen van Ilona Heimans. Maartje Gremmen ging naar huis met de aanmoedigingsprijs. Volgens juryleden Caitlin Sas, Toon van Gelder en Geert Lemmers maakte Tonnie van Rhijn de winnende foto voor de Kunstprijs van 2015 gemaakt. De foto heeft als titel: 'Waar je ook gaat, neem je eigen stilte met je mee.' De foto's van alle prijswinnaars zijn te zien op www.contrast-fotoclub.nl.