Het Kioskkoor tijdens een van de eerdere optredens.
Het Kioskkoor tijdens een van de eerdere optredens. Foto: Ad van Tilborg

Van Brahms tot Beatles in kerkje Bergharen

BERGHAREN – Het sfeervolle N.H. Kerkje in Bergharen vormt zondag 8 november het decor van het middagconcert 'Van Brahms tot Beatles'. Het Kioskkoor heeft voor een gevarieerd programma gekozen, met zowel klassieke als lichtere muziek. Ook saxofoonkwintet Flex en vocaal kwartet Vrijzo4tet treden op.

Het Kioskkoor ontstond in 2012 als gelegenheidskoor, dat tijdens het Bergharense dorpsfeest een optreden verzorgde in de muziekkiosk. Na dat optreden was iedereen zo enthousiast dat tot een doorstart werd besloten. Het ensemble, bestaande uit vooral vijftigers, bekwaamde zich onder leiding van muziekpedagoge Ingeborg Hubers in meerstemmige zang. Inmiddels kent het koor een breed repertoire, dat zowel populaire evergreens omvat als klassieke hits uit de Renaissance en nummers in streektaal. Het criterium is dat het goede muziek moet zijn, in welk genre dan ook.

Friends
Voor het middagconcert is gekozen voor een gevarieerd programma, met vóór de pauze klassiek en ná de pauze wat lichtere muziek. Ook brengt het koor 'Cantique de Jean Racine' van Gabriël Fauré ten gehore. Het Kioskkoor staat onder leiding van dirigente Ingeborg Hubens. Jan Hermens zorgt voor begeleiding op piano. Naast het Kioskkoor treden ook de 'Friends' van het Kioskkoor op, saxofoonkwintet Flex en vocaal kwartet Vrijzo4tet.

Het middagconcert 'Van Brahms tot Beatles' vindt plaats op zondag 8 november in het N.H. kerkje aan de Veldsestraat in Bergharen. Aanvang 14.30 uur. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over het Kioskkoor: www.muziekstudiofigaro.nl.