Foto: Wil van den Dobbelsteen
Foto: Wil van den Dobbelsteen Foto: Wil van den Dobbelsteen

Kunstwerk voormalig politiebureau gered

Door Piet Zeeuwen

DRUTEN - Nu de voorbereidingen voor de bouw van de Poort van Druten, nabij het Javaplein, zijn begonnen, gaat binnenkort ook het voormalige politiebureau onder de sloophamer. Het kunstwerk op de muur van het pand gaat op voorspraak van de Senioren Partij Druten gered worden.

Het bureau, betrokken in 1962, met daarbij twee dienstwoningen, gaat plat om plaats te maken voor de waterpartij waarin de Poort van Druten wordt opgetrokken. Het gebakken kunstwerk, op de muur van het al lang leegstaande politiebureau, gaat op voorspraak van de Senioren Partij Druten gered worden. Het Drutense college beloofde de senioren, in antwoord op vragen van die partij, dat met de projectontwikkelaar is afgesproken om het kunstwerk 'Bewakers voor de vrede' veilig te stellen. Het werk krijgt een nieuwe plaats aan de wand van de Poort van Druten.

Overigens zegt Akkoord'94 dat zij al vijf jaar geleden aandrong op redding van het kunstwerk. Daarom vond zij de vraag van de senioren niet zo correct en werd er zelfs boos over. Nu maar hopen dat het beeld zijn naam gaat waarmaken: Bewakers voor de vrede...