Sipke Jan Bousema ondersteunt de Natuurwerkdag.
Sipke Jan Bousema ondersteunt de Natuurwerkdag. Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

De grootste vrijwilligersdag in het groen

BEUNINGEN - LandschappenNL houdt op 7 november voor de vijftiende keer een Natuurwerkdag. Komende zaterdag wordt op bijna 500 locaties door heel Nederland door vrijwilligers gewerkt in de natuur.

Ook in Beuningen gaan vrijwilligers aan de slag. De Vereniging Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen (VLB) is zaterdag actief bij de Duivelswaai. Langs deze Duivelswaai, of 'wiel', staat een houtrand die uitgedund moet worden. De Duivelswaai is de getuige van een dijkdoorbraak in 1795. Later is om de Duivelswaai heen de dijk opnieuw aangelegd. VLB onderhoudt de beplanting, om maximale bezonning op de dijkhelling voor de flora te garanderen. Voor goed gereedschap en een werkinstructie wordt gezorgd. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Voor de harde werkers is er tussen de middag een stevige kop soep. Er wordt gewerkt tussen 9.00 en 12.00 uur. Aanmelden en info via www.natuurwerkdag.nl.

Zorg voor landschap, zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen, is steeds meer in handen van vrijwilligers. Dit jaar wordt de Natuurwerkdag ondersteund door Sipke Jan Bousema (bekend van Opsporing Verzocht en diverse kinderprogramma's). Hij heeft zich als actief supporter verbonden aan de Natuurwerkdag.