De winnaars van de categorie MKB, Horeca en Detailhandel, de gebroeders Cobussen van GroenRijk Beneden-Leeuwen.
De winnaars van de categorie MKB, Horeca en Detailhandel, de gebroeders Cobussen van GroenRijk Beneden-Leeuwen. Foto: Hans Barten

Winnaars bekend verkiezing Ondernemer van het Jaar

BENEDEN-LEEUWEN - De Ondernemers van het jaar Maas & Waal 2015 zijn bekend. Gisteravond beleefde de verkiezing haar hoogtepunt in de rijhal van Paardrijvereniging en Ponyclub De Vier Heemskinderen. Er kwamen ruim 450 ondernemers en bestuurders uit de regio naar het evenement.

Alle genomineerden werden thuis opgehaald en bij aankomst feestelijk ontvangen door de bezoekers. De presentatie was in handen van Jochem van Gelder. De genomineerden werden met een postkoets de rijhal binnengereden. Bezoekers kregen een mooie promotiefilm te zien. Ook vond er een speciaal optreden plaats van De Vier Heemskinderen te paard.

Chocolaterie Tweeling
Jolanda Theunissen en Marijke Hendriks van Chocolaterie Tweeling uit Beneden-Leeuwen wonnen de eerste prijs in de categorie Jonge Ondernemer van het Jaar. Volgens de jury heeft de chocolaterie in korte tijd een formule neergezet met aandacht voor uitstraling en kwaliteit.

GroenRijk
John en William Cobussen van GroenRijk in Beneden-Leeuwen ontvingen de eerste prijs in de categorie MKB, Horeca en Detailhandel. De jury was onder de indruk van het getoonde ondernemerschap van het familiebedrijf.

Maas Internal LogistiX
Wilbert Raap en Derek Oosterhoff van Maas Internal LogistiX uit Beneden-Leeuwen namen de eerste prijs in ontvangst in de categorie Industrie, Bouw en Dienstverlening. Volgens de jury onderscheidt het bedrijf zich in de markt op het gebied van kwaliteit, innovatie en ambitie.

Zorgboerderij de Maashof
Monique en Marcel de Kok van Zorgboerderij de Maashof uit Maasbommel werden uitgeroepen tot winnaar in de categorie Agrarisch. Volgens de jury kijken de ondernemers naar mogelijkheden en niet naar beperkingen. De ondernemers zijn creatief en spelen goed in op de klant.

Rabobank MVO Award
De Rabobank MVO Award ging naar De Reuver Knitted Fashion/Breifabriek de Reuver uit Boven-Leeuwen. Erna de Reuver nam de MVO-award in ontvangst.
Het bedrijf heeft oog voor de werknemers en oog voor het milieu, door recycling van producten en materialen. Het bedrijf beschikt bovendien over een Eko Etiket.

MVO Aanmoedigingsprijs
De MVO aanmoedigingsprijs werd dit jaar eenmalig uitgereikt, vanwege het 100-jarig jubileum van Rabobank Maas en Waal. De prijs is een tweedaagse MVO-cursus, gegeven door MVO-specialist Huub Biezemans van Dochters Advies. Mariƫl Kolvenbach-van Zon, van Zorgcentrum St. Barbara uit Dreumel, mocht deze aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen. Het bedrijf heeft MVO hoog in het vaandel staan.

De avond werd afgesloten met een feestelijke netwerkborrel.