Spelers van Avios (in oranje) en DBV, met jeugdspelers en scheidsrechter Adrie van Hoften.
Spelers van Avios (in oranje) en DBV, met jeugdspelers en scheidsrechter Adrie van Hoften. Foto: Henk Fenten

Avios wil goede serie tegen koploper Diosa doortrekken

ALPHEN - De voetballers van Avios, afgelopen voorjaar uit de vierde klasse gedegradeerd, zijn dit seizoen op de goede weg. Na verlies in de openingswedstrijd zijn de Alphenaren aan een sterke serie begonnen. Ze staan nu drie punten achter koploper Diosa. Die ploeg uit Balgoij komt komende zondag bij Avios op bezoek. De eerste periodetitel staat op het spel. Wat zijn de verwachtingen bij Avios?

Door Anton Janssen

De voor het tweede seizoen bij Avios actieve trainer Bert van Baren constateert de stijgende lijn bij de voetballers in het dorp aan de Maas: "We spelen een niveau lager en zijn het seizoen met een vrijwel ongewijzigde selectie begonnen. Na de onderbreking van vorig weekend spelen we zondag tegen Diosa. Dat wordt een interessante ontmoeting. De eerste periodetitel staat op het spel. Diosa heeft de beste papieren, ze staan drie punten boven ons en hebben een beter doelsaldo."

De trainer blikt vooruit naar het competitieverloop: "Ik merk sinds enkele wedstrijden dat bij de spelersgroep iedereen er meer in gaat geloven. We hebben van enkele concurrenten gewonnen en scoren vaak. Ik vind dat we er alles aan moeten doen om te promoveren."

Van Baren: "Ik weet niet wie ik als onze concurrenten moet zien. De groep zelf is haar belangrijkste tegenstander. We moeten met Avios vooral waken voor gemakzucht. De selectie scherp houden is mijn parool. Na de wedstrijd tegen Diosa volgt de derby tegen buurman Aquila. In deze fase gaat voetbal bij spelers en aanhang leven."

Aanvoerder Harm van Zwam richt zijn focus minder op terugkeer naar de vierde klasse: "Het loopt lekker, we doen mee. Promotie is voor mij nog geen optie. We zitten nu in een leuke klasse en spelen tegen clubs uit de omgeving. Dat heeft wat. We zien wel waar we aan het einde van het seizoen staan. Voetbal leeft in Alphen en de samenwerking bij de jeugd met DBV is een goede zaak."

Voorzitter Henk Fenten is blij dat de hoofdmacht nu een brede selectie heeft: "We hebben een groep van achttien en kunnen blessures en mogelijke schorsingen nu beter opvangen dan vorig jaar. Uiteindelijk zal weer blijken dat we ze alle achttien nodig hebben. Het inzetten van alle spelers vindt het bestuur een goede zaak, dus ook de spelers die op de bank beginnen, moeten speelminuten krijgen."

Het bestuur van Avios, bij monde van Fenten, over het belang van een een ruime selectie: "De groep is, met een gemiddelde leeftijd net boven twintig jaar, jong. Het is belangrijk dat ze wedstrijdfit zijn, ervaring opdoen en invalbeurten maken. Daarom zijn er regelmatig oefenwedstrijden waarin die jonge gasten meespelen."

De wedstrijd van Avios tegen koploper Diosa begint komende zondag om 14.30 uur op sportpark Mariaveld in Alphen.