Meiden B5 HCD winnen voorcompetitie

WAGENINGEN/DRUTEN - Het juniorenteam MB5 van Hockeyclub Druten speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd in de voorcompetitie. De meiden moesten gelijk spelen of winnen van Wageningen MB7 om de koppositie vast te houden en poulewinnaar te worden. En dat deed het team. Druten versloeg Wageningen met 1-3.

De eerste helft verliep stroef en de Drutense hockeysters lieten zich te veel onder druk zetten. In de tweede helft kwamen de meiden echter op gang. De combinaties verliepen beter en men vond elkaar makkelijker. Daardoor wisten ze het eerste doelpunt te scoren. De blijdschap was echter van korte duur, want het werd al snel 1-1. Maar Wageningen onderschatte de veerkracht van Druten. Het was MHCD dat de 1-2 en uiteindelijk ook de 1-3 scoorde.

Keepster Lotte zorgde in deze wedstrijd voor veel reddingen en de verdediging was moeilijk te passeren. Het middenveld was sterk, waardoor kansen in de voorhoede gecreëerd werden. Deze werden vervolgens goed afgemaakt. De meiden gingen daardoor met een overwinning én als poulewinnaar huiswaarts.