Flash kent een groepje trouwe sporters, dat al sinds de start van het sportcentrum deelneemt aan activiteiten.
Flash kent een groepje trouwe sporters, dat al sinds de start van het sportcentrum deelneemt aan activiteiten. Foto: Hans Barten

Regelmatig sporten is een gezonde lifestyle

DRUTEN - Flash in Druten bestaat vijfentwintig jaar en heeft zondag een ledenborrel. Het sportcentrum telt elf kanjers die ongetwijfeld in het zonnetje gezet worden: Hans Bernts, Ben Boshoven, Theo Buzing, Riet Franken, Wim van de Geijn, Jan Kemming, Aad Kerkhoff, Tineke van de Mijn, Carlo van de Pol, Gerard Romson en Grada van Zonsbeek. Ze doen al vanaf het begin mee aan de activiteiten.

Door Anton Janssen

Een groepje trouwe sporters vertelt over hun ervaringen in het sportcentrum, dat in de parterre van het Introgebouw startte en al weer veertien jaar fitness verzorgt in het pand aan de Industrieweg.

Veranderingen
Flash onderging in de voorbije vijfentwintig jaar veel veranderingen: het begon met hoofdzakelijk krachttrainingen, later kwamen cardiofitness en aerobics. Anno 2015 is het sportpakket verder verbreed. Flash maakte een kanteling door en speelt haar rol in de gezondheidsbranche.

Paradepaardje
Jos en Corry Kuipers hebben in hun 'sportbedrijf' een team van vierentwintig enthousiaste en motiverende medewerkers en stagiaires. Het lespakket van Les Mills is hun paradepaardje. Het zorgt voor kwaliteit in de groepslessen. Voor veel deelnemers geldt dat ze het maximale uit hun lichaam willen halen. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer. Dat is ook de ervaring van de trouwe sporters.
Jan: 'Ik had een drukke baan en wilde mijn hoofd leeg krijgen, het werk vergeten. Ik deed dat door het lichaam pijn te doen en steeds dieper te gaan.' Hans ziet voordelen in fitnessbezoek: 'Je bent niet aan uren gebonden, je kunt zelf je tijd indelen en hebt hier veel keuzes.'

Sfeer
Tineke, Grada en Riek doen al vijfentwintig jaar mee aan de groepslessen van Corry Kuipers, op woensdagmorgen: 'We zijn met ongeveer vijfentwintig dames en hebben een gevarieerd programma, met wisselende sportieve bezigheden. We vormen een eenheid en zijn er ook voor elkaar. Na de sport doen we samen een bakkie en wisselen we nieuwtjes uit. En we maken samen uitstapjes.' De sfeer is typerend: de deelnemers komen lachend binnen en vertrekken ook weer lachend.

Aandacht voor iedereen
Aad Kerkhoff, ook een man van het eerste uur en betrokken bij de inrichting van Flash, vertelt: 'Het sterke punt van sportcentrum Flash is dat het laagdrempelig is. Bovendien heeft het team aandacht voor iedereen. Ik heb ervaren dat je met veel sporten een sterk lichaam ontwikkelt en na een operatie snel herstelt. Dit is een vorm van werken aan een gezond lichaam en een gezonde geest.'
Variaties
Het pakket bij Flash kent veel variaties: in de zomer wordt er ook outdoor gesport en een barbecue gehouden. Flash regelde een Nieuwjaarsduik, had wielerweekends en ging op survival en skiƫn. Zo'n twintig jaar geleden waren er tijdens de Leste Mert al 'slaapfeestjes'.

De al een kwart eeuw bij Flash sportende deelnemers zijn vol lof over de begeleiding en roemen de gezelligheid. Ze brengen het treffend onder woorden: 'Een leven zonder ons fitnesscentrum zou er slecht uit zien. Ze hebben hier altijd lekkere koffie, de sporters kennen elkaar en hebben leuke contacten.'