De Waelkade van de stad Waelstede in model van Rob Boeser. Meer info: www.gemeentetramwaelstede.nl
De Waelkade van de stad Waelstede in model van Rob Boeser. Meer info: www.gemeentetramwaelstede.nl Foto: Rob Boeser

Modelspoorclub Maas en Waal houdt open dag

BOVEN-LEEUWEN - Modelspoorclub Maas en Waal bestaat dertig jaar en viert het jubileum met een open dag op zondag 18 oktober. Geïnteresseerden kunnen van 10.00 tot 17.00 uur in d'n Dulper genieten van diverse modeltreinen en -banen. De entree is gratis.

De club is de enige modelspoorvereniging in Maas en Waal en heeft leden uit de wijde omgeving; van Nijmegen tot Zaltbommel en van Kesteren tot Meteren. De club is dertig jaar geleden opgericht door Sjef Willemsen en Jan Hendriks. Er zijn momenteel vijfentwintig leden, die wekelijks op donderdag tussen 20.00 en 23.00 uur bij elkaar komen tijdens de clubavond. De laatste donderdag van de maand is de rij-avond, waarbij leden met eigen materieel kunnen rijden op de vaste baan in de clubruimte, op de zolder van kulturhus d'n Dulper.

Lopende projecten
Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten wordt er samen gebouwd aan lopende projecten. Een voorbeeld hiervan is de stoomtram Maas en Waal in schaal S (1:64). Zolang de Modelspoorclub Maas & Waal bestaat, is er gesproken over het voornemen de Stoomtram Maas & Waal in model na te bouwen. Sinds 2007 werd er regelmatig gebouwd aan het voertuig op schaal. De Stoomtram Maas en Waal is nog in opbouw. Uiteindelijk zal het project een definitieve plaats krijgen in streekhistorisch museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen.

Open dag
Naast de Stoomtram Maas en Waal, zijn er tijdens de open dag ook andere modelbouwkunsten te zien: een modelbaan naar Frans voorbeeld, 'La Baraque'; een modelbaan naar Duits voorbeeld, 'Kleinanlage'; een modelbaan met elektrische trams, 'Gemeente Tram Waelstede'; een rangeerpuzzel voor kinderen en een grote LEGO spoorbaan.
Er is een occasionverkoop van treinen en huisjes, een demonstratie van computergestuurde treinen en zelfs een treinendokter, die meegebrachte treinen kan repareren en alle vragen over modeltreinen kan beantwoorden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.mscmaasenwaal.nl of op Facebook.nl/mscmaasenwaal.