Winst Beuningse hockeydames

EDE - MHCB D1 speelde afgelopen weekend tegen Ede. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien Ede tot op heden alle wedstrijden óf nipt gewonnen óf nipt verloren had. De Beuningse hockeydames begonnen de wedstrijd niet sterk. De eerste tien minuten stonden vooral in het teken van foute keuzes, slordige passes en het niet in de ploeg kunnen houden van de bal. Daarna kwamen er kansen voor Beuningen, maar het net werd niet gevonden. Aan Edese kant wel. In de 23e minuut werd de 1-0 gescoord. Daarna wist Beuningen zich te herpakken, met in de 33e minuut de gelijkmaker tot gevolg. Vlak daarna wisten de dames uit een strafcorner ook de 1-2 te scoren. Vanaf de start van de tweede helft was het Beuningen dat het spel bepaalde en constant druk naar voren gaf. Een snelle spelhervatting rondom de cirkel was de basis voor de 1-3. Hierna zakte MHCB wat in. Het spel werd slordiger en Ede zette meer druk op de Beuningse verdediging. Echt gevaarlijk werd het echter niet, en de strafcorners die Beuningen tegen kreeg, werden goed gepareerd door uitlopers én goed keeperswerk van Karolien. Een strafcorner aan Beuningse zijde, zeventien minuten voor tijd, leidde uiteindelijk tot de 1-4. Wederom drie punten voor MHCB D1. Het team staat nu, samen met GCHC, op de eerste plaats.