Gerard Geurts krijgt de jubileumspeld van burgemeester van Riswijk.
Gerard Geurts krijgt de jubileumspeld van burgemeester van Riswijk. Foto: Barbara van Beuningen

70-Jarig jubileum muzikant Eendracht

AFFERDEN - Voor Gerwin Koopsen en Gerard Geurts van Muziekvereniging Eendracht uit Afferden was maandagavond 5 oktober een feestelijke avond. De muzikanten vierden respectievelijk hun 25- en 70-jarig jubileum.

Gerwin Koopsen werd gehuldigd voor zijn 25-jarig lidmaatschap bij de KNMO. Gerwin speelt bugel in het fanfare orkest en is vijf jaar geleden lid geworden van de Afferdense fanfare. Hij is een zeer betrokken en betrouwbaar lid.
Baritonspeler Gerard Geurts is maar liefst 70 jaar lid van Eendracht en daarmee van de KNMO. Gerard speelt nog steeds zeer actief mee in het fanfare orkest. Na een speech van voorzitster Barbara van Beuningen, kreeg burgemeester Van Riswijk het woord. Hij nam plaats op de door Gerard getimmerde bok en richtte zijn speech aan het instrument van Gerard. Zoon Paul assisteerde de burgemeester en huldigde de bariton. De burgemeester nam de muzikale levensloop van de jubilerende muzikant op een ludieke manier door en Gerard en zijn vrouw Dora genoten zichtbaar. Na de mooie woorden werd het speldje, behorende bij een 70-jarig jubileum, opgespeld en klonk er een welverdiend 'Lang zullen ze leven' in het dorpshuis.