Hockeyclub Druten is in tien jaar tijd gegroeid van 275 naar 450 leden.
Hockeyclub Druten is in tien jaar tijd gegroeid van 275 naar 450 leden. Foto: Marieke Korsten

Hockeyclub Druten tien jaar jong

DRUTEN - Hockeyclub Druten viert zondag 20 september haar tienjarig bestaan. De club is destijds gestart op initiatief van een groep enthousiaste hockeyliefhebbers, waaronder oud-leden van Sticks '71. Hockeyclub Druten werd statutair opgericht op 21 september 2005. Op 6 september 2008 werd gestart in de KNHB competitie, met circa 275 leden. Inmiddels is de vereniging uitgegroeid naar zo'n 450 spelende leden.

Hockeyclub Druten werkt hard aan de toekomst, onder het motto 'Hockeyplezier & prestatie, Cultuur & sfeer, Door samenwerking & ontwikkeling sterk'. Kijkend naar de toekomst zijn er een aantal belangrijke speerpunten. De ledensamenstelling, het vrijwilligerskader en een nieuw clubgebouw. De ledensamenstelling is, naast het continueren van de meidenlijn (70 procent), gericht op specifieke doelgroepen; Funkey hockey (4/5-jarigen), FIT hockey (vanaf 50 jaar) en het uitbreiden van de jongens- en seniorenlijn.

Vanuit het 'vier O's samenwerkingsverband' - ondernemers, overheid, onderwijs en ontspanning - wordt het huidige clubgebouw van VHD omgebouwd tot een prachtig nieuw onderkomen voor Hockeyclub Druten. In ruil hiervoor krijgt VHD een nieuw clubgebouw, gelegen bij hun training- en wedstrijdveld. De eerste contouren hiervan zijn reeds zichtbaar.

Lustrumfestiviteiten
Hockeyclub Druten pakt de lustrumfestiviteiten op 20 september groots aan. Alle seniorenteams spelen hun competitiewedstrijden die dag in Druten. Om 11.00 uur start de wedstrijd van Dames 2. Daarnaast zijn er diverse spelactiviteiten, waaronder een 'Rabobank Hockeyclinic' (RHC) met de volgende spelonderdelen: Uni-hockey, Knots hockey, snelheidsmeter, slidingmat en ballenkanon. International Carlien Dirkse van den Heuvel bezoekt de club en begeleidt het laatste deel van de clinic. Ook is er een meet-en-greet voor de leden.
Om 15.30 uur is er een receptie op het terrein van Hockeyclub Druten. De receptie is bedoeld voor leden, vrijwilligers, ouders, oud-leden en genodigden.