Foto: Puck van Hulst
Foto: Puck van Hulst Foto: Puck van Hulst

Pubquiz voor hulp aan weeshuis

BENEDEN-LEEUWEN - Puck van Hulst gaat voor de tweede keer hulp bieden aan weeshuizen in Sri Lanka. Ze is op dit moment druk met het inzamelen van geld en houdt daarom op 17 oktober een Pubquiz bij De Twee Linden in Beneden-Leeuwen. De opbrengst van de avond gaat naar het project van de weeshuizen van Stichting SrilanCare, met speciale aandacht voor de kansarme kinderen.

Anderhalf jaar terug maakte Puck van Hulst haar eerste ontwikkelingsreis naar Sri Lanka. De Maas en Waalse bevolking zorgde destijds voor flinke financiële steun. Op 1 november vertrekt ze opnieuw met een team naar Sri Lanka. Ze wil in het weeshuis voor meisjes van zes tot achttien jaar graag de nodige verbeteringen doorvoeren. Het doel daarbij is om hun basis voor de toekomst ná het weeshuis te verbeteren.

Levensomstandigheden
'Er zijn plannen om in eerste instantie de levensomstandigheden aldaar te verbeteren. Je zal toch maar één bed met twee of drie anderen moeten delen. Dat kunnen wij ons niet voorstellen', aldus Puck.

Daarnaast moeten er fatsoenlijke douches en toiletten gebouwd worden. Puck: 'Momenteel moeten de meisjes het bos in om daar hun behoefte te doen. Daar zijn ze niet veilig. Aanrandingen van die meisjes zijn geen uitzondering', vertelt ze.

Opleiding
Puck en het team willen de meisjes ook graag een opleiding geven, voordat ze het weeshuis verlaten. Puck: 'We willen ze bijvoorbeeld leren hoe ze kleding moeten naaien en moeten koken. Zo kunnen ze straks een betere start in de maatschappij maken.'

Pubquiz
Om bovenstaande doelen te kunnen realiseren is veel geld nodig. En om financiële middelen in te zamelen, heeft Puck onder meer een Pubquiz op touw gezet. Deelnemers moeten in teamverband vragen beantwoorden. De quiz bestaat uit verschillende rondes en de vragen gaan onder meer over muziek, sport en actualiteit. Ook wordt er gebruik gemaakt van audiofragmenten en/of afbeeldingen.

Inschrijven
De quiz vindt plaats op 17 oktober bij hotel De Twee Linden in Beneden-Leeuwen. Er wordt gestart om 20.00 uur. Wie deel wil nemen aan de quiz, kan een team samenstellen van maximaal vijf personen. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per persoon. Aanmelden is mogelijk tot 10 oktober via puckvanhulst@hetnetn.nl. Voor de winnaar is er een leuke prijs.

Voor meer informatie over Stichting SrilanCare, zie www.srilancare.com.