Vele vrijwilligers zetten zich in om het familiefeest tot een succes te maken.
Vele vrijwilligers zetten zich in om het familiefeest tot een succes te maken. Foto: Hans Barten

Der große Oktoberfestspielen wederom een groot familiefeest

AFFERDEN - Iedereen kent de Maas & Waalse Oktoberfeesten. Tiroler-kleding, lederhosen, schlager en bierpullen. 'Zondagmiddag 20 september bleef nog vrij en deze heeft sinds vorig jaar een aangename invulling gekregen in de vorm van het familiefeest 'Der große Oktoberfestspielen', vertelt ondernemer en mede-oprichter Bas Gijsbers. Boegbeeld Lothar luidt zondagmiddag vanaf 13.00 uur in Afferden de familiedag in.

Door Esther Doornewaard

'Veel mensen kennen het van horen zeggen, dus dan doen we het toch goed. Het is gewoon gezellig en dat voelt iedereen', aldus Gijsbers. De familiedag op zondagmiddag is bedoeld voor opa's, oma's, vaders, moeders en kinderen. Een gezellige middag met limonade, chips, ijs, springkussens en schmink, geïnspireerd op het Duitse volksfeest. 'Het is momenteel het tweede jaar van de familiedag en het heeft wat aanloop nodig, maar dat mag de pret niet drukken', aldus Gijsbers.

'Hard aanpoten is het. En dat geldt voor alle vrijwilligers', aldus Gijsbers. Als vader van twee zoons, en rasechte ondernemer, staat hij elke ochtend vroeg naast zijn bed. 'Iedereen doet wat voor elkaar in Afferden en vrijwilligers worden hier op handen gedragen', aldus Gijsbers. Na een kleine oproep voor vrijwilligers in de dorpskrant staan er direct vijfentwintig mensen op en steken de handen uit de mouwen.

Kriebels
'Ik stond op het hoofdpodium en op het middenpodium stond Dennie Christiaan, die we kennen van Hoeba Hoeba Hop', zingt Gijsbers. 'Toen kreeg ik toch de kriebels. Ik zag iedereen genieten en daar doe ik het voor', geeft hij toe. De stichting is in het leven geroepen vanuit de Carnavalsvereniging en groeide snel uit zijn vestje. De doelstelling van de stichting is tijdens het weekend het vermaken van de Maas & Walers.

Informatie
Op zondagmiddag 20 september vanaf 13.00 uur zijn alle Maas en Waalse families uitgenodigd om te genieten van een smaakvol Duits familiefeest met gratis entree. Voor meer informatie over de Maas & Waalse Oktoberfeesten en het familiefeest, ga naar www.maasenwaalseoktoberfeesten.nl. Hier kun je je ook aanmelden voor het familiefeest.