De sleutelbos

Een aantal weken geleden bleek ons altijd knusse Beuningen een motorvereniging rijker te zijn. Nee, geen gezapig groepje krasse knarren die op verloren zondagmiddagen samen toeren, maar de probleemmagneten van motorbende No Surrender.

De gemeente vond hun komst ook niet zo'n goed idee, dus werd het No Surrender clubhuis gesloten en zelfs verzegeld. Afgelopen week mochten maximaal vier leden er nog wel even in om wat eigendommen op te halen. Dit alles uiteraard onder het streng toeziend oog van de gemeente.

Klinkt goed in theorie, maar wat gebeurde er? Dat toezicht bestond uit één ambtenaar die met de sleutels naar het clubhuis werd gestuurd. Eenmaal daar bleek de deur al opengebroken en werd hij opgewacht door niet vier maar tien leden van die oh-zo-gezellige motorclub.

In z'n eentje had de man niks te vertellen en moest hij machteloos toekijken hoe de bende haar gang ging. Uiteindelijk waren zowel politie en ME weer nodig om de zaak in het gareel te krijgen.

Als ik zoiets lees, vraag ik me af wie bij de gemeente Beuningen op het onzalige idee komt medewerkers bloot te stellen aan dergelijke gevaren. Kijkt onze burgervader Carol op de achtergrond wel mee als het over zijn portefeuille veiligheid gaat ? Of was één van de wethouders tijdens de vakantie aan het bijklussen als loco? En zouden de ambtenaren onderling lootjes getrokken hebben om te bepalen wie de pineut was en in z'n Remi het klusje mocht klaren? "Jammer Jan, je trekt aan het kortste eind! Succes en hopelijk tot ziens!" Gaat het zo?

In dat geval mogen we blij zijn dat Beuningen geen werkelijk grote problemen kent , want van het gemeentelijk beleid moet je het dan niet hebben.

En voor de motorclub No Surrender heb ik nog wel een tip: de gemeente wil graag nog wat panden verkopen. Alleen moeten jullie voor de bezichtiging wel zelf de sleutels komen ophalen.


Dhr. E. van Wijk