Filmposter
Filmposter Foto: Ontwerp filmposter: Ed van Heck

Magisch boek der kristallen te zien

DRUTEN - De Maas en Waalse fantastfilm 'magisch boek der kristallen' zal begin september voor geïnteresseerden te zien zijn. De film werd eerder vertoond voor genodigden. Na lovende recensies werd de Graafse filmer Lou Kruisbergen overspoeld met vragen wanneer de film voor 'het gewone publiek' te zien zou zijn. Aan deze wens is met plezier gehoor gegeven door de filmmaker.

De fantasyfilm 'magisch boek der kristallen' gaat over een magische krachten verbonden met het land van Maas en Waal. De film is grotendeels opgenomen in en rondom het huis 'De Oude Ret' van kunstenaar Ed van Heck. Zijn sprookjesachtige huis werd het levende decor voor de film.

Samenwerking
Lou en Ed hebben samen vijf jaar aan de productie van de film gewerkt. Lou schreef het script, zocht filmlocaties en deed de casting van de acteurs en actrices. Ed zorgde voor de rariteiten in de film. De samenwerking is uniek. Ed is niet gewend samen te werken, maar met Lou was er direct een klik. Ze geven beiden toe 'zo gek als een deur te zijn', maar daarnaast kunnen ze ook serieus samenwerken. "Anders was die film nooit afgekomen", geven de heren toe.
Ed van Heck verklapt aan de Maas&Waler dat de samenwerking nog even doorgaat. Ze zijn momenteel bezig met een zesdelige serie korte verhalen. En uiteraard gaan ze werken aan deel twee van het 'magisch boek der kristallen'.

Bioscoop
Magisch boek der kristallen zal twee weekenden in d'n Bogerd in Druten worden vertoond. Op zaterdag 5 en 12 september om 20.00 uur en op zondag 6 en 13 september om 14.00 uur. Vanwege de verwachte drukte zal de zaal een half uur eerder open gaan. Kaarten kosten 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot 12 jaar. Kaarten kunnen gereserveerd worden door een mail te sturen naar info@bogerddruten.nl onder vermelding van naam, adres, aantal kaaarten en datum.

Rondleiding
Tijdens elke voorstelling gaat er een pot rond waar bezoekers hun entreekaart in kunnen deponeren. Hiermee maken ze kans op een unieke rondleiding op de filmlocatie. Meer informatie over de film: www.magischboekderkristallen.nl.