v.l.n.r. John Plamont, Mart de Kruyf, Bert Winterink, Kees Matthijsen en Mark Rutte.
v.l.n.r. John Plamont, Mart de Kruyf, Bert Winterink, Kees Matthijsen en Mark Rutte. Foto: John Plamont

Stoottroepers wandelen met premier

SCHAARSBERGEN - Stoottroepers kring Maas en Waal liepen afgelopen vrijdag samen met de premier mee in een 25 kilometer lange mars. Na de mars werden 77 militairen beëdigd. Ze ontvingen uit handen van de premier de rode baretten.

De mars ging van Oosterbeek naar Schaarsbergen. Mark Rutte ging op de foto met een aantal leden van Stoottroepers kring Maas en Waal (oud-stoottroepers), die net als Rutte waren uitgenodigd mee te lopen met de mars. Een van de doelstellingen van De Maas en Waalse stoottroepen is 'het blijven eren en herdenken van alle gevallenen'. Donderdag lopen ze vanaf 20.30 uur de Sunset Crossing over brug De Oversteek in Nijmegen. Ze lopen zamen met KTR (Keep Them Rolling) en leden van scouting Don Bosco. De 48 lantaarnpalen gaan dan om de beurt aan. De lampen staan symbool voor de 48 gesneuvelde Amerikanen die in 1944 zijn omgekomen bij de Waaloversteek.
Vrijdag leggen ze bloemen bij een Engelse begraafplaats in Duitsland. Zaterdag 29 augustus zullen de stoottroepen in ongeveer 20 jeeps door Maas en Waal rijden.