Het vrachtschip Shiva vaart de Maas af. Het schip brengt muziek, dans, cabaret en film.
Het vrachtschip Shiva vaart de Maas af. Het schip brengt muziek, dans, cabaret en film. Foto: Jan Willem Rodenburg

Vrachtschip Shiva van Mater Mosa meert aan in Appeltern

APPELTERN - Op zaterdagavond 29 Augustus geeft zangkoor Hullie een bijzonder concert vanaf theaterschip 'de Shiva', een oud vrachtschip waarvan de romp op een ludieke manier beschilderd is door kunstenaar Giovanni Dalessie uit Eindhoven. De boot ligt er in het kader het Maasproject Mater Mosa, een Europees Cultureel Project. Het theaterschip Shiva vaart in oneven jaren van Frankrijk door Belgiƫ naar Nederland en vaart langs veel plaatsen die aan de Maas liggen. Een route van circa 925 kilometer.

Door Constance Moolhuijzen

Het festival begint om 20.30 uur, iedereen is van harte welkom om naar dit gratis concert te komen luisteren, kijken en via een groot scherm mee te zingen. Naast veel optredens van zangkoor Hullie zijn er tussendoor optredens van GPJR, vier zangers van country en westernmuziek. Zangkoor Hullie brengt al hun liedjes in het dialect. Het grote scherm maakt het mogelijk om uit volle borst mee te zingen, ook als je het Maos en Waols niet spreekt of zingt. De organisatie heeft ook een zangeres, Daniƫlle aangetrokken die prachtige ballades vertolkt. De liedjes van Hullie zijn vooral liedjes uit de TOP 2000 vertaalt in het dialect van Maos en Waol. Verder liedjes van de Bewaorsmiensu en Blaok. Natuurlijk ontbreekt het lied 'Het Land van Maas en Waal' niet maar dit wel in het in het ABN. Bezoekers kunnen op de uiterwaarden plaats nemen aan tafels met stoelen of lekker hangen aan hangtafels. Natuurlijk is er de mogelijkheid om iets te drinken en bekenden te ontmoeten.

Aan het einde van het concert is er rond de klok van 23.00 uur een disco met DJ Geert tot sluitingstijd. Tijdens de disco zullen er vooral liedjes worden gedraaid die in het dialect worden gezongen maar ook in het Nederlands en anderstalig. Vanaf heden kunt uw verzoeknummers insturen via; wimvlee@kabelfoon.nl of per telefoon 0487 542349. Ook vrijwilligers die willen helpen om alles tot een succesvolle avond te maken, kunnen zich hier aanmelden.

Voor alle mensen in Maas en Waal een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en voor alle toeristen die Maas en Waal aandoen, een unieke kans om de sfeer van Maos en Waol op te snuiven.

Locatie
Deze happening, is op een unieke locatie aan de Maas op de Oude Loswal tegenover de Sint Servatiuskerk. Naast de Kunstbakenboom die van mei tot september aan de boorden van de Maas in Appeltern te bewonderen valt. Voor deze gelegenheid verlicht met gekleurde lampjes en sterren.

De komst van het theaterschip de Shiva is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente West Maas en Waal.

Meer informatie: www.zangkoorhullieappeltern.nl