Driekske van der Torre-Appeldoorn.
Driekske van der Torre-Appeldoorn. Foto: Mari van der Torre

Honderd jaar jong

WAMEL - Afgelopen donderdag 20 augustus mocht mevrouw Driekske van der Torre-Appeldoorn honderd kaarsjes uitblazen op haar verjaardagstaart.

Mevrouw van der Torre-Appeldoorn vierde haar verjaardag met haar drie kinderen, vijf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Het achtste achterkleinkind is op komst. Uiteraard kreeg de jarige veel bezoek van vrienden en medebewoners van Huize Henricus, waar ze sinds vijf jaar woont. Ook de wethouder en loco burgemeester brachten een bezoek aan de eeuweling.

Mevrouw van der Torre-Appeldoorn is voor haar leeftijd nog goed gezond. Ze loopt nog zelf en ook haar geest laat haar niet in de steek.
Zo ontving ze van haar kinderen voor haar verjaardag een zogenaamde brief van de commissaris van de Koning. Maar daar trapte ze dus mooi niet in.

Haar geheim? Ze heeft tot haar 95e levensjaar nog op zichzelf gewoond samen met haar hond, de kippen en de koeien. Een mooi detail; ze heeft bijna heel haar leven op dezelfde boerderij gewoond, op de grens van Wamel en Dreumel. Vanaf twee maanden tot haar 95e.