Agrarisch twitteren met Stijn Derks


BEUNINGEN - Veel boeren twitteren al, vaak over zaken die vooral voor vakgenoten interessant zijn. Agrariër Stijn Derks uit Beuningen twittert samen met een groep van zo'n 30 boeren over wat hen bezig houdt en hoe agrariërs werken. Ze gaan nu Twitter gebruiken om in gewonemensentaal én -beeld de volgers (al meer dan 1.500) te informeren over hun bedrijf. @Boerburgertweet heeft inmiddels ook de landelijke pers bereikt, onder andere 3FM.


Alle boeren die meedoen twitteren al, vaak over zaken die vooral voor vakgenoten interessant zijn. Maar Derks en de andere boeren gaan nu tweets versturen die in gewonemensentaal vertellen over hun bedrijf. Met veel foto's erbij, zodat ook in beeld duidelijk wordt hoe de agrariërs werken.Agrarisch ondernemer Stijn Derks uit Beuningen is gisteren begonnen met een week vol berichten op Twitter over zijn werk als boer. Hij beet het spits af in een twittermarathon via het account @Boerburgertweet.

Een groep van zo'n 30 boeren uit het hele land en verdeeld over alle agrarische sectoren, gaat via dit account tonen wat hun werk inhoudt. Derks (@stijnderks), die zaterdag zijn 1.000e volger kon noteren, houdt vleeskuikens, maar is ook actief in de akkerbouw, fouragehandel en loonwerk.

Leghennen
Hij zit in een familliebedrijf dat ook leghennen en de moderne en diervriendelijke kippenstal Het Rondeel in Ewijk heeft. Hij maakt deel uit van een groep van ongeveer 30 boeren die allen twitteren en elkaar ook via dat medium hebben leren kennen. Ze reisden eerder al gezamenlijk naar Brussel en Den Haag om aandacht te vragen voor de agrarische sector.