Marjolie Luiken en Jacqueline Verschuur
Marjolie Luiken en Jacqueline Verschuur Foto: Chantal Roest

Leefstijlcentrum:

Werken vanuit een gezamenlijke missie

DRUTEN – Mensen worden steeds bewuster dat balans tussen lichaam en geest belangrijk is om lekker in je vel te zitten. Zij investeren hierin en kiezen zelf wie hen daarin begeleidt. Ondernemers van het Leefstijlcentrum, de Remise, sluiten hierop aan. Zij werken vanuit de gezamenlijke missie, dat zij bijdragen aan een gezond en goed gevoel van cliënten. Een selectie van ondernemers en cliënten licht de werkwijze van de Remise toe.

Inwoners van Maas en Waal kunnen bij de Remise gebruik maken van diensten op het gebied van leven, leren en welzijn. Zij kunnen vanuit preventieve overwegingen ondersteuning vragen of als zij te maken hebben met fysieke, stressgerelateerde of maatschappelijke klachten.

'De verscheidenheid van cliënten en klachten vraagt om een breed aanbod van diensten en aan deze vraag willen we voldoen,' vertelt beheerder Theo van Gaal. 'Wij staan voor gegarandeerde kwaliteit en wegen zorgvuldig af welke ondernemers hier hun intrek nemen en cliënten ondersteunen. Het zijn allemaal ervaren, gecertificeerde en/of medische geschoolde mensen. Er zijn raakvlakken tussen de aanbieders en hierdoor zijn ze een goede aanvulling op elkaar.'

Jacqueline Verschuur, van de praktijk 'InZicht en WelZijn' biedt hulp bij stress gerelateerde klachten, zoals ademhalingstraining, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Tevens leidt zij meditatiegroepen. Cliënten komen meestal op eigen initiatief. Jacqueline ervaart, dat mensen steeds vaker in een vroeg stadium, of preventief van haar diensten gebruik willen maken. Hierdoor kan zij de tijdsduur en kosten van het behandeltraject beperken. De diensten die Jacqueline aanbiedt, kennen overeenkomsten met die van haar collega's. 'Ik zie dat juist als meerwaarde. Cliënten krijgen hierdoor namelijk de mogelijkheid om een gerichte keuze te maken voor de persoon waar zij zich het beste bij voelen,' vertelt zij.

Marjolie Luiken van Dermediq, is gediplomeerd huidtherapeute. Zij zorgt er met haar collega's voor, dat mensen letterlijk weer lekker in hun vel komen te zitten. Zij behandelen onder meer cliënten met acné, oedeem, pigmentstoornissen en overbeharing. Samenwerken met collega-aanbieders in één gebouw is voor haar van onschatbare waarde. 'Dat cliënten tijdens één bezoek meerdere behandelaren kunnen bezoeken, is voor hen minder belastend en het draagt bij aan klantvriendelijkheid,' meent zij.

Sjaak en Tesi zijn cliënten van het leefstijlcentrum de Remise. Sjaak kwam op eigen initiatief. Hij had wat klachten en wilde deze niet laten verergeren. Onder begeleiding van Jacqueline werkte hij aan zijn ademhalingstechniek. Zij gaf hem daarnaast oefeningen mee die hij thuis kon doen. Door deze aanpak voelde hij zich vrij snel beter en heeft hij maar een kort traject hoeven volgen. Met de woorden: 'Ik ben heel goed te spreken over deze aanpak en bij een eventuele gezondheidsklacht in de toekomst zal ik mijn zoektocht zeker weer bij de Remise beginnen,' uit hij zijn tevredenheid.

Tesi volgt door lichamelijke gezondheidsklachten een langer traject bij de Remise. Tijdens een borstoperatie in 2008, werden bij haar ook de lymfeklieren uit haar oksel verwijderd. Dit heeft blijvende lymfeoedeem in haar arm en littekenweefsel tot gevolg gehad. De huidtherapeute kan de natuur een handje helpen, door haarvaatjes te stimuleren, zodat overtollig vocht verdwijnt en klachten beperkt blijven. Naast deze oedeemklachten heeft Tesiook een bewegingsbeperking in haar arm. Hiervoor is fysiotherapie wenselijk. In het begin moest zij voor behandeling naar Beuningen. 'Dat was tijdrovend,' vertelt zij. 'Nu kan ik met de fiets en met één bezoek beide therapeuten bezoeken.'

Naast genoemde voorbeelden is er nu al een veelzijdig aanbod van diensten. Dit pakket zal in de nabije toekomst verder worden uitgebreid met onder meer trainingen en workshops. Voor belangstellende zorgondernemers is er nog ruimte beschikbaar, waarbij meerdere contractvormen bespreekbaar zijn. Theo van Gaal denkt hierover graag mee. Uitgebreide Informatie over de Remise en de zorgondernemers is te vinden op: www.leefstijlcentrumderemise.nl