De eerste editie van bouwdorp Puiflijk gaat 25 augustus van start.
De eerste editie van bouwdorp Puiflijk gaat 25 augustus van start. Foto: Hans Barten

Hamer en verfkwast mee voor eerste bouwdorp Puiflijk

Door: Esther Doornewaard

PUIFLIJK- "We willen een leuke ontspannen week met blije kids", aldus Ilse Schutte, één van de initiatiefnemers van het allereerste bouwdorp in Puiflijk.

'Hutten bouwen' is het enige dat het ondernemende dorp nog mist. Vanaf 25 augustus gaat in het Puiflijkse middelpunt 'Rogberg' het driedaagse bouwplezier van start. Een hamer en een verfkwast is het enige wat de kinderen hoeven mee te nemen.

Programma
Elf hutten worden bebouwd, door eigen samengestelde groepjes kinderen, onder begeleiding van ouders. De jonge bouwers staat veel te wachten, want naast de bouw van hutten bestaat het draaiboek uit een divers programma vol plezier en spel, onder andere een speurtocht, knutselmiddag en een voetbaltoernooi.

Bouwen
Puiflijk is een actief dorp. Via een nieuwsbrief aan de school werd het initiatief aangewakkerd. Er was direct veel belangstelling en enthousiaste reacties. Na het opzetten van de organisatie gaat het team van enthousiaste vaders en moeders uit het dorp voortvarend aan de slag.

Met inmiddels een indrukwekkende eindstand van 73 aanmeldingen komt er toch veel meer bij kijken dan aanvankelijk gedacht, zoals vergunningen, locaties, sponsoren en financiën, laat Ilse weten. Vanaf oktober is het team druk bezig het bouwdorp vorm te geven.

Vooruit kijken
De stichting hoopt volgend jaar opnieuw voor de Puiflijkse bewoners een bouwdorp uit te zetten. Dus niet getreurd voor diegene die het zijn misgelopen dit jaar. De hamer en die verfkwast kunnen volgend jaar weer uit de kast worden gehaald.

Bouwdorpen in de regio
17-21 aug.                Druten, Wijchen
19-21 aug.                Afferden, Alphen
24- 27 aug.        Winssen
24-28 aug.                Bergharen, Batenburg-Niftrik, Weurt
25-27 aug.                Beuningen, Ewijk,
                Puiflijk
26-28 aug.                Boven-Leeuwen,
                Heerewaarden,
                Maasbommel