Tossing the Caber.
Tossing the Caber. Foto: CV De Wurmensoppers

Derde editie De Soppergames

BERGHAREN - Zaterdag 12 september vindt de derde editie plaats van De Soppergames. De Soppergames staan in het teken van Schotse spelen en worden georganiseerd door carnavalsvereniging De Wurmensoppers uit Bergharen, Hernen en Leur.

Tijdens De Soppergames worden spelonderdelen uit de Schotse oudheid één voor één bedwongen door stoere mannen en vrouwen.

Spelonderdelen
Bij Weight-for-Height en Tossing the Caber vliegen strozakken en boomstammen door de lucht. Bij Weight-for-Distance worden stenen zo ver mogelijk geworpen. En bij Tug of War wordt met grof geweld oorlog gevoerd met meer dan 500 kilo aan gewichten.
De organisatie meldt dat er dit jaar twee nieuwe verrassende spelonderdelen worden toegevoegd.

Zaterdag 12 september trapt de jeugd vanaf 17.00 uur af. Vanaf 19.00 uur is het de beurt aan de volwassen groepen.

Deelnemen?
Wil jij als echte Schotse held of heldin ook meedoen en ben je ouder dan 15 jaar? Geef je dan op als groep. De groep moet minimaal uit zes personen bestaan. Opgeven kan via e-mailadres: soppergames@wurmensoppers.nl.

Ben je jonger dan 15 jaar? Geef je dan op voor de jeugdgames. Je kunt je als individu opgeven via jeugdgames@wurmensoppers.nl. De kosten bedragen 2 euro per deelnemer.
De Soppergames vinden plaats bij Dorpshuis de Zandloper te Bergharen. Meer informatie over De Suppergames? Kijk op de Facebookpagina van de carnavalsvereniging: CV de Wurmensoppers.