Aquila volop in training. Foto: Marco Kusters
Aquila volop in training. Foto: Marco Kusters Foto: Marco Kusters

Aquila wil met nieuwe selectie weg omhoog inslaan

DREUMEL - Voetbalvereniging Aquila in Dreumel wil de tegenvallende resultaten van vorig seizoen snel vergeten en hoopt met een vernieuwde en verjongde selectie de weg omhoog in te slaan. De vijfde klasser op sportpark De Zeven Morgen wil zich mengen in de strijd om de promotieplaatsen.

Door Anton Janssen

Marco Kusters en Theo van den Heuvel van de technische commissie waren samen met Gerard van Zwam, de nieuwe trainer, een aantal maanden bezig met de aanpak om die ambities gestalte te geven. Kusters en Van den Heuvel: "We waren de afgelopen jaren kwetsbaar door de smalle selectie en kwamen kwaliteit tekort voor een rol van betekenis."

Versterking en verbreding
"Samen met de nieuwe trainer hebben we onze pijlen gericht op versterking en verbreding van de selectie. Van Zwam die geassisteerd wordt door Marco de Jonge, beschikt nu over ruim veertig spelers. Zo hebben we spelers van de zaterdagelftallen ervan overtuigd dat ze met hun kwaliteit en ervaring in de selectie voor zondag nog veel voor de club kunnen betekenen", leggen de officials uit.
Van Zwam ziet in Aquila een mooie uitdaging: "Ik ben blij met deze ontwikkeling, de komst van enkele nieuwe spelers en het inzetten van jeugd. Ik tref hier een mooie groep en beschik over een dubbele bezetting op alle posities in het elftal. Dat heeft een sterk 'Dreumelse' signatuur en wordt opgebouwd rond de routiniers Paul de Keijzer (ex Leones) en aanvallende aanwinst Hans van Kranenburg (ex zaterdag eerste klasser WNC Waardenburg).

Gedreven team
De trainer: "De organisatie en de randvoorwaarden zijn prima ingevuld. Het enthousiasme is aanstekelijk. Ondanks de vakantieperiode kwamen er op de zeven trainingen gemiddeld meer dan dertig voetballers. Ik voel dat de groep iets moois wil neerzetten en ben blij dat de ervaren spelers zich willen inzetten voor een verdere verjonging van de ploeg in de komende jaren."

Kusters en Van den Heuvel benadrukken dat er meer beleving komt, ze verwachten dat voetbal in alle geledingen bij hun club meer gaat leven: "De drive is er; de vernieuwde groep toont enthousiasme en wil presteren. Dat gaat gebeuren op een fantastische accommodatie waar de vrijwilligersgroep van de maandagmorgen tijdens de zomerstop flink gebuffeld heeft. Ook daar had een frisse wind een mooie uitwerking."

Seizoenopening
De competitie begint op zondag 6 september. Een week eerder, op zaterdag 29 augustus, brengt Aquila als seizoenopening een gevarieerd programma. Dat begint om 16.50 uur met de presentatie van de nieuwe kledinglijn. Verder wordt er gevoetbald door Delden, Victoria'25, een elftal Good Old NEC en Aquila. Een Braziliaanse percussieband komt optreden en voorafgaand aan de feestavond wordt een muurschildering onthuld.

Bij de technische commissie van de Dreumelse voetballers leeft de overtuiging dat de gedane investering in de opleiding van de jeugd zich nu gaat uitbetalen. Bovendien hebben ze met de altijd enthousiaste Gerard van Zwam de juiste man op de juiste plek.