Deze man kreeg vorig jaar een nat pak bij Scouting Deest tijdens de toeristische markt.
Deze man kreeg vorig jaar een nat pak bij Scouting Deest tijdens de toeristische markt. Foto: Hans Barten

Nazomeren in Deest

DEEST - Festival Zeeltje is net achter de rug, maar rustig zal het in Deest voorlopig niet zijn. Van woensdag 26 tot en met zaterdag 29 augustus staat het Maas en Waalse dorp in het teken van de 35e editie van FeestWeek Deest. Zondag 30 augustus vindt de 35e editie van de Toeristiche Markt plaats.

De feestweek gaat op woensdag om 19.00 uur van start. Donderdag is er een seniorenmiddag met muziek van het Nederlands liederenkoor 'Van èige Bôjum'. 's Avonds vindt er een darttoernooi plaats. Wie durft de uitdaging aan om een pijltje te gooien tegen Steve West uit Engeland? Schrijf je in via: feestweekdarten@hotmail.com. Vrijdag is iedereen vanaf 18.30 uur welkom in de feesttent om te komen genieten van de Jeugd Playback Show. Zaterdag vindt de jubileumavond plaats met op het programma DJ Mike, Peter Loree, Arjon Oostrom en de Lawine Boys.
Meer informatie over het programma en de entree via www.feestweekdeest.nl.
Toeristische markt
Tijdens de Toeristische Markt is er ruimte gemaakt voor een warenmarkt met aanbieders van kunst en nijverheid, noviteiten, hebbedingen en allerhande lekkernijen, met tussen de kramen door veel gezellige terrasjes. Ook kunnen bezoekers de beoefenaars van allerlei oude ambachten aan het werk zien. De markt wordt opgeluisterd met straattheater, op het programma staan namen als de Zuid-Amerikaanse sambaband Djembé aGoGo, Bram­mert & Beer­tje en ook Bartholomeus, de Middeleeuwse Dorpsgek doet Deest aan.

Op het Trefpuntplein wordt de hele dag muziek gespeeld uit de jaren '70 tot en met '90, door bands als Vanallis en The Beat Goes On. Op vrijwel alle terrassen is er gezorgd voor live muziek. Bromfietsclub Efkes Weg uit Deest laat ook van zich horen, het plein wordt door hen bezet met brommers, motoren, auto's en vrachtauto's. Volgende week leest u meer over de Toeristische markt in een speciale bijlage bij de Maas&Waler.