Barbecue liefhebbers kunnen zich nu al gaan voorbereiden op de Maas& Waalse barbecue kampioenschappen.
Barbecue liefhebbers kunnen zich nu al gaan voorbereiden op de Maas& Waalse barbecue kampioenschappen. Foto: Foto archief

Wie wordt Grill Master van Maas en Waal?

DRUTEN - Voor velen gaat er niks boven de geur van een smeulende barbecue, met in de hand een smakelijk biertje. Dat was voor ondernemer Johan van der Meijden reden om er een festival aan te wijden; GrillChilla. Hét bier en barbecue event van Maas en Waal vindt plaats op koopzondag 27 september, op het marktplein in Druten. Tijdens de Dag van Druten, donderdag 6 augustus, geeft Van der Meijden alvast een voorproefje.

GrillChilla bestaat uit een barbecue kampioenschap en een bierproeverij. Daarnaast is er een markt met barbecue producten en aanverwante artikelen. GrillChilla wordt ondersteund door de regionale slagerijen.

Culinaire hoogstandjes
Als eigenaar van Rivierenland Events verzorgt Van der Meijden regelmatig barbecues: 'Het barbecue gebeuren is zeer actueel. Denk aan een programma als Grillmasters, dat heeft laten zien dat barbecuen veel meer is dan alleen wat vlees op het rooster leggen. Met de Maas & Waalse BBQ Kampioenschappen willen we mensen de kans geven hun culinaire barbecue hoogstandjes te laten proeven. Voor bezoekers is het leuk om te zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is.' Naast de Maas & Waalse BBQ Kampioenschappen staat zondag 27 september een verkiezing van de beste regionale Bieren op het programma. Bij de speciale stands, van verschillende bierbrouwers, kan men bier proeven. Wie zelf zijn eigen bier brouwt, kan zich voor deze competitie inschrijven. Dé kans om een groter publiek van je brouwkunsten te laten genieten.
Dag van Druten
Om het evenement in de belangstelling te zetten, is Rivierenland Events met promotie materiaal aanwezig op de Dag van Druten. De stands van GrillChilla zijn te vinden tegenover slagerij Dekkers aan de Hogestraat.

Middels een grote 'smoker', van ruim drie meter, worden onder meer hamburgers en gerookte paling bereid. Letterlijk een voorproefje op het naderende barbecue evenement.

Meer informatie
Meer informatie over GrillChilla, de Maas & Waalse BBQ Kampioenschappen en de bierproeverij is te vinden op de Facebookpagina van GrillChilla.