Old school

Druten krijgt geen eigen huisartsenpost... En daarmee sneuvelde ook meteen het enige verkiezingsitem van de Senioren Partij Druten.

Dat die dependance er niet zou komen mag geen verrassing zijn. Maar sommige van de redenen zijn toch bijzonder te noemen. Zoals het feit dat 40 procent van de mensen toch al intern doorverwezen wordt in het ziekenhuis. Met die logica kunnen we morgen alle reguliere huisartsenposten ook opheffen.
Dat de beveiliging van de post te duur zou zijn is een andere, veel droevigere reden. Vooral in het weekend krijgen artsen en hulpverleners veel te maken met fysiek en verbaal geweld. Door dit asociale gedrag is de kans tegenwoordig groot dat je zwaarder gewond terugkomt van de Eerste Hulp dan toen je ging...

Maar terug naar de Senioren Partij die in een "waarheen, waarvoor?" Mieke Telkamp momentje lijkt te zitten. Ze hadden al geen wethouder en nu is het laatste speerpunt ook nog eens gesneuveld. Ze functioneren slechts nog als gedoogpartij van de coalitie.
Is dat al wat ze de komende drie jaar gaan doen?

Misschien zouden ze zich sterk kunnen maken voor de inwoners die last ondervinden van Excluton? De overige politieke partijen laten het afweten en het college van B&W faciliteert illegaliteit. Uiteraard met uitzondering van Akkoord'94, maar dat is de enige oppositiepartij, dus dat telt niet.

Een goede kans voor de Seniorenpartij om zich opnieuw uit te vinden. We kunnen immers wel een partij gebruiken die het te droevig voor woorden vindt dat de rechter de gemeente Druten moet gaan vertellen hoe ze moeten besturen.

Laat de Seniorenpartij haar naam eer aan te doen en kiezen voor een ouderwetse bestuursstijl. U weet wel, opkomen voor de burger en illegale activiteiten gewoonweg verbieden. Ik weet het, dit klinkt allemaal enorm 'old school'. Maar er leven haast geen mensen meer die dat kunnen navertellen... En alleen daarom is al het oude vernieuwend.

Dhr. E. van Wijk