Foto: John Davids Fotografie, Zwartsluis
Foto: John Davids Fotografie, Zwartsluis Foto: John Davids Fotografie, Zwartsluis

Struinommetjes en rustige eilandjes

APPELTERN/MAASBOMMEL – Het Land van Maas en Waal kenmerkt zich door haar buitenpolders, uiterwaarden en rivieren. Naast deze rivieren zijn waterplassen te vinden, waar het heerlijk recreëren is. Zo ook in recreatiegebied De Gouden Ham, tussen Maasbommel en Appeltern. In dit gebied liggen ook kleine boomrijke eilandjes. Maar is het mogelijk om op die eilandjes te komen?

Het antwoord op die vraag is 'ja'. Maar wie deze kleine eilandjes wil bezoeken, moet daarvoor wel beschikken over een boot. Op de eilandjes is overigens niet heel veel te vinden, behalve bomen, veel groen en een enkele gans. Het is echter wel dé plek om even tot rust te komen.
Wie graag struint en benieuwd is naar het oostelijke deel van De Gouden Ham, kan struinommetjes maken door de Moringerwaarden. De route gaat via een bruggetje over een smalle strook land, met veel doorkijkjes op het binnenmeer en De Gouden Ham. Er is een grote variatie water- en zangvogels. Er graast ook een kudde brandrode runderen. Er kan worden gewandeld vanaf de parkeerplaats bij Moeke Mooren.