Afbeelding
Foto: José Bernts

Bedevaart Kevelaer

Zondag 26 juli

Activiteit:        Fietstocht
Locatie:        Ewijk - Rotonde
        Van Heemstraweg;
        Bergharen - kerk
Tijd:        05.00 en 05.30 uur

De 65e Maas en Waalse Fietsbedevaart naar het Mariaoord Kevelaer vindt plaats op zondag 26 juli. De totale afstand van de fietstocht is 120 kilometer. Halverwege is er een korte pauze. In Kevelaer is er een H. mis bij te wonen in de kathedraal. Verzamelen 's morgens om 05.30 uur bij de rotonde op de Van Heemstraweg in Ewijk. Vertrek in Bergharen om 05.00 uur bij de kerk. Rond 19.00 uur is de fietsbedevaart afgelopen. Voor meer informatie: Han van den Berg, tel. 0487- 53 17 08 of tel. 0487-53 22 86.

Gospelduo
in Dreumel

Activiteit:        Optreden
Locatie:        Parochiekerk,
        Dreumel
Tijd:        11.00 uur

Henk Fransen, van het Maas en Waalse gospelduo, verzorgt de zang en muziek ter gelegenheid van het patroonsfeest van de Sint Christoffelparochie.

Plakcursus
Corsoclub

Ma. 27 en wo. 29 juli

Activiteit:        Cursus
Locatie:        Boomkwekerij
        Van Rijn, Wamel
Tijd:        19.30 uur

Corsoclub Maas en Waal is al druk in de weer voor het naderende fruitcorso. Tijdens de jaarvergadering bleek er genoeg animo te zijn voor een 'plakcursus'. De plakcursus bestaat uit twee avonden, waarbij verschillende manieren van plakken worden toegelicht. De plakcursus is bedoeld voor mensen die graag willen leren plakken en voor mensen die de kneepjes van het vak willen leren. Voor meer informatie, zie www.corsoclubmaasenwaal.nl.

Vakantievoorstelling
Tingeling

27, 28 en 29 en 30 juli

Activiteit:        Poppentheater
Locatie:        Tempelstraat 6,
        Beuningen        
Tijd:        Zie website

Op maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 juli wordt om 10.30 uur de voorstelling 'Tingeling vangt een kikker' opgevoerd, bedoeld voor peuters van twee tot vier jaar. Kabouter Tingeling vangt een kikker, maar wat doe je ermee als je deze hebt gevangen? Kaartjes kosten 3,50 euro.

Op woensdag 29 en donderdag 30 juli om 14.00 uur wordt de voorstelling 'Het groene hoedje' gespeeld, een familievoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Het verhaal gaat over een ontevreden prinses, die als straf een vreemd hoedje krijgt, dat niet zomaar af kan. Kaartjes kosten 4 euro.