Waalspetters

Don. 23 en vrij. 24 juli

Activiteit:        Spelletjes
Locatie:        Het Dijkmagazijn,
        Beuningen                
Tijd:        10.00 tot 16.00 uur

Wie tussen de zeven en twaalf jaar oud is en van water houdt kan zich uitleven tijdens Waalspetters, waterpret aan de Waal. Kinderen gaan in de Beuningse uiterwaarden hutten bouwen, vuur maken met vuursteen, oerkoken met wilde planten, schatgraven en spetteren met rivierwater. Op 23 juli worden in de ochtend spullen verzameld op het Waalstrand. De kinderen die willen kunnen 's middags met de bewoners van zorgcentrum Aldesteeg aan de slag om die vondsten te verwerken tot kunstwerken. Kinderen die liever op het strand blijven, kunnen bij de Waal blijven voor een spelletje. Het programma duurt twee dagen. Deelname bedraagt 3,50 euro per dag (inclusief eten en materialen). Voor meer informatie en aanmelden, zie www.hetdijkmagazijn.nl.

Brocante en culinaire markt

Zondag 26 juli

Activiteit:        Markt
Locatie:        Noordkant 17,
        Sint Anthonis
Tijd:        11.00 tot 17.00 uur

In Sint Anthonis is er dit weekend een brocante en culinaire markt. Bezoekers kunnen genieten van biologische verwennerijen uit eigen moestuin. Zo worden er bijvoorbeeld verschillende huisgemaakte soepen, hartige taartjes, broodjes gezond en quiches geserveerd. Geïnteresseerden kunnen de brocante en curiosa markt bekijken en rondneuzen tussen de antieke spullen. Er is ook een rondleiding door de tuin.

De opbrengst van deze dag wordt voor een gedeelte geschonken aan een goed doel, de Schoenendoosactie.

Optreden gospelduo
op Kapelberg

Zaterdag 25 juli

Activiteit:        Optreden
Locatie:        Kapelberg,
        Bergharen
Tijd:        19.00 uur

Henk Fransen, van het Maas en Waalse gospelduo, verzorgt de zang en muziek tijdens de eucharistieviering in Bergharen. Er staan weer veel mooie gezangen op het programma. Bij mooi weer vindt het optreden plaats op de kapelberg. Bij slecht weer in de kerk.

Kermis Alphen

Zat. 25 t/m di. 28 juli

Activiteit:        Kermis
Locatie:        Alphen centrum        
Tijd:        onbekend

In het centrum van Alphen worden traditiegetrouw diverse attracties opgesteld. Er is voor iedere leeftijd wat wils. Er zijn ook kraampjes met suikerspinnen, popcorn en kaneelstokken te vinden op de kermis.